Дешево вже не буде: В Україні ціни на ключовий продукт сильно зростуть

Українцям не варто чекати на дешеву картоплю – сорти, що продаватимуться взимку, коштуватимуть дорожче за нинішні овочі. Ціни в супермаркетах можуть зрости до 35 гривень за кілограм, передають Патріоти України.

Про це, як повідомляє Zemliak.com, заявив директор картопляного господарства Ігор Шкурко. "По 3 гривні за кілограм, як було на початку минулого сезону у вересні-жовтні, уже картоплю продавати ніхто не буде", – зазначив він.

"Зараз ціна з урахуванням ПДВ на нормальну картоплю, яка може тривалий час зберігатися, складає 12 гривень за кілограм. Мова йде про середньоранні сорти", – зазначив він.

Водночас ціна на середньостиглі та пізні сорти картоплі, що буде закладатися на зберігання, буде вищою. Її оптова ціна може дійти до 20 гривень за кілограм, прогнозує керівник підприємства. Шкурко називає декілька причин, чому картопля стане дорожчою:

  • врожай у 2024 році був меншим, ніж торік;
  • високі ціни на насіннєву картоплю;
  • через спеку картопля перехворіла на альтернаріоз.

Але до рівня 35 гривень за кілограм закупівельні ціни не дійдуть – такі прогнози Ігор Шкурко вважає невірними. Хоча звичайні українці дійсно зможуть побачити такі роздрібні ціни у супермаркетах.

"Зараз у вересні буде невелике падіння ціни на картоплю, як зазвичай. У цей період населення почне масово копати урожай і продавати закупівельникам, бо людям знадобляться кошти на власні потреби", – пояснив Шкурко.

Дешево вже не буде: В Україні ціни на ключовий продукт сильно зростуть

субота, 24 серпень 2024, 22:45

Українцям не варто чекати на дешеву картоплю – сорти, що продаватимуться взимку, коштуватимуть дорожче за нинішні овочі. Ціни в супермаркетах можуть зрости до 35 гривень за кілограм, передають Патріоти України. Про це, як повідомляє Zemliak.com, заявив...

У "Нафтогазі" заговорили про найскладнішу зиму для України: Що буде з цінами на газ

субота, 24 серпень 2024, 13:30

Україна готується до найскладнішої зими, забезпечуючи достатні запаси газу та стабільні ціни для споживачів. Водночас українців закликають до енергоефективності, щоб зменшити ризики енергетичних криз, передають Патріоти України. Про це розповів СЕО "На...