Ділянка у 35 км: Перший Hyperloop будують у Саудівській Аравії

Угода Virgin Hyperloop One з урядом Саудівської Аравії, крім тестової ділянки Hyperloop, також передбачає створення науково-виробничого підприємства.

Hyperloop One. Ілюстрація: ВВС.

Американська компанія Virgin Hyperloop One уклала з урядом Саудівської Аравії угоду, що має за мету будівництво тестової ділянки транспортної системи Hyperloop. Як повідомляє BBC News, довжина ділянки складе 35 кілометрів. Вона буде найдовшою ділянкою Hyperloop в світі, передають Патріоти України.

Концепцію транспортної системи Hyperloop в 2013 році запропонував американський підприємець Ілон Маск. Вона передбачає створення системи, в якій пасажирські капсули переміщаються по трубах зі зниженим тиском на швидкості, близькій до швидкості звуку. Передбачається, що розвиток Hyperloop дозволить істотно прискорити переміщення людей і зменшити пробки на дорогах.
Угода Virgin Hyperloop One з урядом Саудівської Аравії, крім тестової ділянки Hyperloop, також передбачає створення науково-виробничого підприємства. Воно буде вести розробки в області трубної транспортної системи і проводити їх випробування. Весь комплекс буде зведений на північ від Джидди.

Компанія Virgin Hyperloop Technologies вже має в своєму розпорядженні одну тестову ділянку Hyperloop. Вона знаходиться недалеко від Лас-Вегаса в пустелі Мохаве. Довжина цієї ділянки становить близько 500 метрів. Тестові ділянки Hyperloop сьогодні мають у своєму розпорядженні також компанії SpaceX і HyperloopTT.

"Поставки зброї можуть лише затягнути війну": Сіярто розкритикував допомогу Україні й заступився за Росію

вівторок, 23 квітень 2024, 14:49

Ситуація на полі бою стала критичною для України, вона перебуває "у дедалі більш невигідному становищі". Водночас Брюссель реагує на це новими постачаннями зброї, що "не наближає нас до миру", а навпаки – "готує до світової війни", передають Патріоти ...

Вирішили зекономити? Експерт пояснив, що не так з січневим перерахунком пенсій в Україні

вівторок, 23 квітень 2024, 11:30

Незалежний консультант Сергій Коробкін, який роз'яснює положення пенсійного законодавства, розповів, чому з початку року прожитковий мінімум і мінімальна зарплата збільшилися, а індексацію пенсій проводять лише у березні, передають Патріоти України. Я...