Для декого стане "ударом": В одній із країн ЄС радикально змінили умови допомоги українцям

Кількість громадян України, які користуються наданим владою Чехії безкоштовним житлом, за три місяці скоротилася більш ніж у 16 разів. Це пов'язано з тим, що уряд країни перестав видавати гуманітарне житло й почав допомагати українцям зі зніманням нерухомості, передають Патріоти України.

Про це повідомляє Novinky, посилаючись на дані чеського міністерства внутрішніх справ. У відомстві підрахували, що станом на 14 липня в Чехії було 12 213 українців, які жили в житлі, що субсидується державою.

Але вже до 6 жовтня їх залишилося 756, або менше ніж 6% від липневої кількості. Це пов'язано з новими умовами надання гуманітарного житла – якщо раніше його надавали людям похилого віку, людям з інвалідністю та матерям із маленькими дітьми, то тепер можливість доступна лише для осіб, яким не було надано тимчасового захисту понад 90 днів.

"Загальна кількість осіб у HUMPO (система реєстрації даних про вільні місця для проживання. – Ред.), тобто людей, які відповідають встановленим законом умовам безкоштовного проживання, становить 756 осіб", – стверджує прессекретарка МВС Чехії Хана Мала.

Як стверджується, замість надання гуманітарного житла влада Чехії тепер сприяє працевлаштуванню українських біженців із вразливих категорій. Окрім того, з 1 серпня з боку держави було збільшено фінансову допомогу на оплату житла:

  • біженцям із вразливих категорій – до 6000 крон;
  • на дорослих – 4860 крон;
  • на підлітків віком 11-18 років – до 3490 крон;
  • на дітей віком 6-10 років – до 4188 крон.

"Люди мають бути мотивовані знайти на ринку нерухомості власне житло", – заявив представник міністерства праці та соціальних справ Якуб Аугуста.

Проблеми наростають: Україна втратила час на політичні чвари замість підготовки до зими, - New York Times

середа, 16 жовтень 2024, 18:43

https://adm.patrioty.org.ua/. Кадрові зміни серед топпосадовців у сфері енергетики та відкладення ключових рішень щодо енергетичної політики через політичні інтриги призвели до втрати дорогоцінного часу на підготовку енергосистеми України до прийдешньо...

В Україні таки схвалили історичне підвищення податків: По кому вдарить найболючіше і чого чекати

середа, 16 жовтень 2024, 16:30

Рекордне підвищення податків. Голова ВР підписав відповідний закон. Тепер парламентарі чекають на підпис президента. І тоді доведеться платити українцям вже не 1,5 а 5% військового збору. Однак, такі зміни торкнуться не всіх. За що і скільки тепер плат...