Долар продовжує стрімке падіння: Що буде з курсом цього тижня, - експерти

Понеділок на валютному ринку пройде досить стримано за обсягами операцій, але дуже цікаво з точки зору зростання курсових коливань, передають Патріоти України.

За прогнозами «Мінфіну» статистика міжбанку впаде до $140-150 млн при укладанні до 380-410 угод. Скорочення обсягів відбудеться через вихідний в США. Відзначається День Ветеранів та американські банки працювати не будуть. Угоди ж на умовах ТОМ (розрахунки в гривні сьогодні, поставка долара — завтра) не дуже цікаві українським компаніям і більшість з них відразу перенесе свої розрахунки по долару на завтра. Це і зменшить активність на торгах.

Але на малооб'ємному ринку у спекулянтів з'являється відмінний шанс покачати курс протягом сесії. Причому в обидві сторони. Це і створить певний психологічний тиск на міжбанк, а при вмілому підіграванні спекулянтами дій великих гравців в моменти їхнього виходу на торги по євро і по рублю — розхитає котирування і по цих валютах теж.

НБУ навряд чи буде втручатися у ситуацію — обсягів пропозиції для викупу долара в резерви з боку клієнтів на ТОМі майже не буде і виходити на ринок з викупом його через Matching буде недоцільно.

У разі ж зростання котирувань завдяки спекулятивному розгойдуванню малооб'ємного ринку — Нацбанк не буде витрачати дорогоцінні резерви, а вважатиме за краще просто спостерігати за цим зі сторони.

Готівковий ринок намагатиметься «жити своїм життям» в моменти ситуативних спекулятивних розгойдувань міжбанку понеділка і він, як і раніше, надає підтримку гривні за рахунок досить низьких котирувань продажу валюти в обмінних пунктах.

«Мінфін» очікує на сьогодні низькі обсяги торгів з активними ситуативними курсовими коливаннями за рахунок дій спекулянтів і коридор по долару у межах 24,45-24,70 гривень.

Котирування готівкового валютного ринку:

Курс долар в банках на 10 ранку: прийом 24,35-24,48 і продаж 24,53-24,80 гривень. В обмінниках фінкомпаній: купівля 24,45-24,59 гривень та продаж 24,60 -24,70 гривень.

Джерело: Мінфін

"Поставки зброї можуть лише затягнути війну": Сіярто розкритикував допомогу Україні й заступився за Росію

вівторок, 23 квітень 2024, 14:49

Ситуація на полі бою стала критичною для України, вона перебуває "у дедалі більш невигідному становищі". Водночас Брюссель реагує на це новими постачаннями зброї, що "не наближає нас до миру", а навпаки – "готує до світової війни", передають Патріоти ...

Вирішили зекономити? Експерт пояснив, що не так з січневим перерахунком пенсій в Україні

вівторок, 23 квітень 2024, 11:30

Незалежний консультант Сергій Коробкін, який роз'яснює положення пенсійного законодавства, розповів, чому з початку року прожитковий мінімум і мінімальна зарплата збільшилися, а індексацію пенсій проводять лише у березні, передають Патріоти України. Я...