Долар щодо гривні піднявся до рекордної за тиждень позначки на фоні чуток про війну

Курс долара в Україні зростає на фоні нестабільної зовнішньополітичної ситуації. Станом на 15 лютого, американська валюта подорожчала на 50 копійок, у порівнянні з попереднім банківським днем - до 28,53 грн/долар.

Курс євро також зростає. За останню добу європейська валюта зросла на 35 копійок – до 32,32 грн/євро.

Валюта дорожчає насамперед через побоювання на фоні заяв про можливу широкомасштабну військову агресію РФ проти України. Заступник керівника Офісу президента Ростислав Шурма заявив, що долар не повинен перевищити позначку в 30 гривень, і резервів Національного банку вистачить для того, щоб угамувати паніку громадян.

Шурма припустив, що вартість долара повернеться до позначки 27-27,5 грн за долар через 2-3 місяці. За його словами, українцям не слід вестись на спекулятивний курс і бігти до банків та обмінників.Також 15 лютого пройде аукціон Мінфіну, на якому будуть розміщені державні ОВДП. Попит на цінні папери буде низьким. Інвестори, які ще місяць тому охоче вкладали гроші в українські цінні папери, тепер поспішають збути наші ОВДП, обмінявши їх на долари. І це, звичайно, чинить на гривню тиск.


Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...