Долар стрімко летить вниз: Експерт пояснив, чи треба терміново "скидати" валюту (відео)

Курс долара в Україні в 2020 році буде залежати від газових перемовин України і Росії. Українцям не варто продавати свої долари, поки не проясниться доля контракту на транзит газу. Про це в ефірі ObozTV розповів економіст Ілля Несходовський. Він перерахував фактори, що впливають на курс,передають Патріоти України.

"Якщо у тебе зараз долари, то я б почекав кінця грудня-початку січня. Тоді б ухвалив рішення. Якщо підписаний транзитний контракт, то це означає, що ти можеш продавати. Якщо не підписаний – краще притримати, бо невідомо, що буде до середини наступного року", – заявив Несходовський.

Економіст зазначив невизначеність ситуації з транзитним договором між Україною і Росією: "У разі, якщо його немає, це мінус 3 млрд доларів нашого зовнішньоекономічного балансу і відповідного впливу на курс нашої національної валюти".

Серед інших чинників, що впливають на курс долара, експерт назвав ціни на світових ринках на український експорт – металургійну та сільськогосподарську продукцію. Також, за його словами, на курс впливають нерезиденти, які заводять валюту в Україну і скуповують облігації внутрішньої державної позики.

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...