Долар в Україні стрімко дешевшає: Аналітики назвали головну причину зміцнення гривні наприкінці жовтня

Курс долара в Україні стрімко знижується. Причина одна - українці почали продавати валюту, яка у них була на тримісячних депозитах. Станом на 27 жовтня, середній курс купівлі долара у банках становить 39,50 грн/долар, а продають банки валюту за курсом 40,10 грн/долар, передають Патріоти України.

На думку радника голови правління "Кредитінвест банку" Василя Невмержицького, з 26 жовтня в українців почали закінчуватись тримісячні валютні депозити, які були куплені на 50 тисяч гривень за курсом міжбанку. Люди побігли продавати валюту та обмінювати її на гривні, через що попит зріс, і курс відповідно знизився.

Крім того, НБУ регулярно поповнює каси банків валютою. Наразі вже немає скарг, що в касі комусь не видали долари, як це було ще місяць тому.

На даний момент гривня залишається досить стабільною, і жодних передумов для її падіння не спостерігається. Зліт курсу долара до 45 гривень, який стався на початку осені, виявився ситуативним, і поступово пристрасті на валютному ринку вщухли. Наразі курс долара коливається близько 40 грн. Курс євро практично зрівнявся з доларом. На сьогоднішній день банки купують євро за 38,40 грн за євро, а продають за курсом 39,50 грн/євро.

Якщо порівнювати сьогоднішній курс банків, то продати американську валюту в ПриватБанку можна за курсом 39,30 грн/дол., купити - по 39,80 грн/дол. Курс долара на карткові розрахунки у банківській установі становить 37,45 грн., євро – 38,46 грн. Нижче долар коштує лише в Універсал Банку та OTP Банку – 38,40 та 39,00 грн/долар.

Із факторів, що стримують подорожчання долара, можна назвати доходи експортерів зерна та фінансову допомогу західних партнерів. При цьому на фоні війни та відтоку інвестицій із країни, а також розрухи в енергетиці, говорити про стабілізацію української національної валюти не можна

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...

В Україні змінять правила торгівлі алкоголем, цигарками та пальним: Чого чекати

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:50

В Україні запровадять нові правила виробництва та обігу підакцизної продукції. Йдеться про алкоголь, тютюнову продукцію та пальне. Норми ліцензування торгівлі та виробництва таких товарів буде прописано в абсолютно новій редакції старого закону, який д...