Долар впаде до 20 гривень: Названо несподівану причину зміцнення української валюти

Українська гривня, яка досить тривалий час зміцнюється, незважаючи на прогнози про її швидку девальвацію, може зміцниться до позначки 20 гривень за долар. Про це розповів президент "Інвестиційної групи УНІВЕР" Тарас Козак, повідомляють Патріоти України.

Причиною незвично низького курсу долара і євро до української гривні зараз є надлишок валюти в країні. На думку Козака, зараз великі обсяги валюти переводять в Україну заробітчани. Але в подальшому до істотного посилення гривні може призвести ухвалення закону про ринок землі і чесна приватизація.

"Якщо закон дозволить іноземцям купувати землю, вони будуть заводити в Україну мільярди доларів і тут міняти їх на гривню, щоб купити землю. Також, якщо буде чесна приватизація, то бізнес - іноземний та український - почне заводити гроші з-за кордону або брати дешеві кредити в іноземних банках. Приплив валюти може вирости дуже істотно. І якщо НБУ буде продовжувати таку ж політику, то ми можемо побачити долар і по 20 гривень", - сказав експерт.

За його словами, незважаючи на те, що в цьому році продаж землі ще не відкриють, ринок відіграє з випередженням. Фінансова система швидко відреагує на зміни. Банки почнуть позбуватися від доларів заздалегідь. Теж, на думку аналітика, зробить і населення.

"Якщо ми будемо розуміти, що завтра в країну підуть ешелони доларів, то банки почнуть позбуватися від доларів вже сьогодні, тому що завтра долар буде дешевше... І в результаті курс іноземних валют опуститься", - вважає Тарас Козак.

Джерело: Факты

Україна внаслідок війни з РФ втратила чверть економіки: Держстат розкрив підрахунки щодо ВВП

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:30

Українська економіка за підсумками 2023 року збільшилась на 5,3% (зростання реального внутрішнього валового продукту, ВВП). При цьому показники все одно далекі від тих, що були на початок повномасштабного вторгнення РФ. Реальний ВВП становить лише 75% ...

В Україні банки без пояснення причин блокують рахунки: Що треба знати всім

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:48

Українці масово скаржаться на блокування своїх рахунків без пояснення причин. Банки мають право розірвати договір і поставити клієнта перед фактом, повідомивши листом на електронну пошту, передають Патріоти України. Адвокати та деякі суди вважають, що ...