Домашні жалюзі як маленька електростанція: Український стартап SolarGaps отримав $1 млн інвестицій

Винахід доопрацьований вже до передмасової стадії та сертифікований в ЄС.

Розумні жалюзі SolarGaps. Фото: uprom.info.

Стартап SolarGaps, що працює над розумними жалюзями, які генерують сонячну електроенергію, став першим українським стартапом, який отримав фінансування від Horizon 2020, передають Патріоти України.

Ми потрапили в 5% європейських стартапів, яким вдалося отримати кошти від Horizon 2020. Для нас це велика і важлива досягнення — не кожен день стартапу дають 1 млн євро безповоротних коштів на розвиток. Впевнені, в майбутньому наш продукт стане обов’язковою частиною smart cities, яка перетворює вертикальні фасади будівель в сонячні електростанції, — зазначив операційний директор SolarGaps Юрій Цвіркун.

Залучені інвестиції дозволять SolarGaps доопрацювати b2b-продукт і підготувати його до виходу на ринок. Крім цього у команді стартапу заявили, що вже отримали сертифікацію в Євросоюзі для b2c-продукту і через місяць почнуться продажі через дилерів в країнах ЄС. Ці два продукти будуть схожі зовні, але відрізнятися в технічному плані й з точки зору управління.

Засновник стартапу Євген Ерік розповів, що для отримання гранту команда виконала ряд серйозних умов: допрацювали продукт до так званої передмассової стадії та отримали безпосередньо сертифікацію в ЄС.

У 2017 році SolarGaps отримав 50 000 євро від Єврокомісії в рамках першої фази програми Horizon 2020 SME Instrument, а також 50 000 євро від ЄБРР в рамках програми кліматичних ваучерів.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...