"Дива не сталося": Депутатка розповіла, як "слуги" порізали Держбюджет-2020

Від планів наблизити прожитковий мінімум до 4251 грн відмовились. Дива не сталось...

Профільний комітет Ради затвердив зміни до бюджету на 2020 рік, але результати засідання бюджетного комітету невтішні. Про це написала депутатка від «Слуги народу» Ольга Василевська-Смаглюк у Фейсбук, передають Патріоти України.

«Апарату Міністерства економіки урізали 582 мільйони замість двох мільярдів. Тобто закордонним відрядженням (!) і участі в міжнародних організаціях в той час, коли всі каїни закриваються, бути», – пише нардепка.

За її словами, фінансову підтримку іміджу України за кордоном хотіли урізати на 100 мільйонів, а залишили в результати їм 53. «Міністерство інфраструктури відвоювало собі +100 мільйонів, Мінкульт отримав зайвий, в порівнянні з минулим варіантом проекту, мільярд. Товариство «Просвіта», якій хотіли урізати 20 мільйонів, відвоювала собі повну суму 24 мільйони (цікаво, що вони там роблять, чим займаються). Національній академії наук докинули 15 мільйонів», – зазначила Василевська-Смаглюк.

Крім того, з НУШ (Нова українська школа, - ред.) урізали 360 мільйонів, з учителів зняли 1,5 мільярди, зі Спроможної школи – мільярд, екстреній допомозі не повернули 922 мільйони. «На місцеві вибори залишили мільярд. Земельну реформу і аудит земель скоротили навпіл. Хочуть дати право Мінфіну списати частину боргу КМДА за будівництво Подольсько-Воскресенського мосту. Тобто за міст одного міста заплатить вся країна. Непоганий подаруночок перед місцевими виборами», – зауважила політик.

«Зате від планів наблизити прожитковий мінімум до 4251 грн відмовились. Дива не сталось», – резюмувала Василевська-Смаглюк.

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...