Фальшивки продають через інтернет, далі вкидають через торгівельні точки: Як українцям вберегтися від підробних купюр

Українцям роздають фальшивки: де і як уберегтися

В Україні фальшиві гроші продають через інтернет, а після поширюють в торгових точках. Щоб не отримати підробку, експерти радять переходити на розрахунки картками й розплачуватися дрібними купюрами, зазначають Патріоти України.

Найчастіше в Україні підробляють купюру номіналом у 500 грн. Останні кілька років немає зростання кількості підроблених банкнот. Українська гривня захищена краще, ніж багато європейських валют. Наприклад, у 2019-му на 1 млн банкнот було 2,9 фальшивок, - розповіли у відомстві.

Найкраще захищені 500 грн 2015 року, купюра номіналом 200 грн 2019-го і сотка 2014 року. У них найбільше захисних елементів. У Нацбанку насамперед рекомендують перевіряти банкноти, переглядати їх проти світла. Однак водночас зазначають, що якісну підробку так визначити майже неможливо.

Щоб не стати жертвою:

В Україні були випадки, коли фальшиві гроші потрапляли навіть до банківських кас. Водночас самі співробітники фінансової установи часто не хочуть звертатися в поліцію і здавати гроші.

Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...

Удари по російських НПЗ мали ефект: Росстат зафіксував обвал виробництва бензину

четвер, 28 березень 2024, 10:30

Після серії ударів по російських нафтопереробних заводах, що паралізували роботу великих підприємств "Роснефти" і "Лукойлу", випуск автомобільного бензину в країні впав на 7,4%. Про це повідомляє The Moscow Times, передають Патріоти України. Згідно з д...