"Фермери будуть по 10 років судитися, щоб повернути свою ділянку землі": Експерт вказав на серйозну проблему з ринком землі в Україні (відео)

Україна не готова до запуску вільного ринку землі, оскільки фермери не зможуть захистити своє право власності на земельні ділянки. Таку думку висловив в ефірі ObozTV бізнесмен і експерт з економічних питань Денис Долинський, коментуючи земельну реформу, передають Патріоти України.

"У нинішньому стані ринок землі запускати не можна, поки не буде захист права власності відрегульований. У нас сьогодні реєстр прав на нерухоме, рухоме майно, на землю - це вільний доступ. Кожен день у когось щось переписують на когось іншого. Потім ці фермери будуть по 10 років судитися, щоб повернути свою ділянку землі", - заявив він.

"Міністр юстиції, який любить фотографувати черевики на столі, буде розповідати, що вони відключають нотаріусів та реєстраторів від реєстру, від доступу. А людина все одно судитися змушена по 10 років. Нотаріусів і реєстраторів не саджають до в'язниці, якщо вони незаконно внесли якийсь запис про іншу людину. Вони відразу повинні 5-10 років з конфіскацією майна отримувати і йти до в'язниці", - додав Долинський.

За словами бізнесмена, до вирішення даної проблеми "ні в якому разі не можна" запускати ринок землі. "Нещасні дідуся і бабусі не знають навіть, куди йти в суд. Величезна проблема зараз з судами, на 50% судова система не укомплектована суддями. Куди дідуся і бабусі судитися підуть?" - додав Долинський.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...