Газопостачальники озвучили тарифи на газ: Скільки заплатять українці за блакитне паливо у серпні

В Україні (нещодавно Верховна Рада прийняла законопроект Кабміну), яким встановлюється мораторій на підвищення тарифів-на розподіл природного газу, теплову енергію і постачання гарячої води), базові річні тарифні плани на серпень опублікували 10 компаній, які постачають газ населенню. Про це повідомляє портал "Газправда", передають Патріоти України.

Згідно з наявною інформацією, тарифи на "блакитне паливо" порівняно з липнем практично не змінилися:

  • 7,70 грн за кубометр пропонує компанія "Еру Людям".
  • 7,799 грн за куб- "Енерджі Трейд Груп".
  • 7,96 грн за куб - "Нафтогаз України".
  • 7,98 грн за куб - "Волиньелектрозбут"і" Закарпаття Енергозбут".
  • 7,99 грн за куб - "Полтавагаз ЗБУТ".

Ціна газу в інших постачальників коливається від 8,20 до 9,99 грн за кубічний метр. Експерти також нагадують, що близько 98% українських побутових споживачів газу є клієнтами компанії "Нафтогаз України" з ціною 7,96 грн за кубічний метр.

Ціни на газ в Україні

Раніше ЗМІ повідомляли, що компанія "Нафтогаз Трейдинг" в рамках трирічних договорів планує в Україні підвищити ціни на газ для підприємств теплової комунальної енергетики більш ніж в 3 рази - до 29,392 тис.грн/тис. куб. м (з ПДВ).

За даними джерела, Компанія розглянула звернення Міністерства енергетики України щодо ціни газу з урахуванням дії довгострокових договорів, укладених між компанією та підприємствами теплопостачання, для формування ними обсягів газу на майбутній опалювальний сезон 2022-2023 років.

Шалено злетить? МВФ дав прогноз курсу долара до гривні до 2029 року

четвер, 18 квітень 2024, 9:48

Міжнародний валютний фонд прогнозує незначну девальвацію у 2024 році. Потім курс долара до гривні поступово зростатиме, передають Патріоти України з посиланням на World Economic Outlook (квітень 2024 року). Згідно з розрахунками МВФ, середньорічний кур...

Оце так! Популярна спеція за вартістю наздогнала золото

четвер, 18 квітень 2024, 8:50

Одна з найпопулярніших у світі спецій - шафран - подорожчала до золотого рівня. Ці прянощі цінуються за складність виробництва. До того, ж як пише турецьке видання Haber Turk, вона здебільшого росте у країнах, де в останні десятиліття спотерігаються ко...