Готуйте кишені, ціни злетять на все! На українців чекає новий курс долара, аналітики спрогнозували різке зростання

В Україні курс долара має всі шанси подолати знакову позначку в 30 грн, якщо найближчим часом вартість не опуститься до 28,2 грн/$, вважає фінансовий аналітик Андрій Гойл, передають Патріоти України.

"Якщо ми не побачимо зміцнення гривні нижче цього рівня, висока ймовірність подальшого зростання долара до 30,00 грн. Багато хто побоювався, що Україна недорахується переказів трудових мігрантів, але в реальності падіння обсягів їх транзакцій склала всього 6,4% – до 7,16 млрд доларів проти 7,62 млрд за минулий рік", – розповідає аналітик.

Як розповідає експерт, зараз іноземці активно продають гривню, зокрема й через Citibank. Напередодні президентських виборів у США виник тренд на вихід великих інвесторів з ринків країн, що розвиваються. А до них належить і Україна. Інвестори продають нашу валюту, купують долари і в такий спосіб збільшують попит, створюючи підстави для девальвації.

"Наступного тижня курс валютної пари долар/гривня, за прогнозами, залишиться у вузькому діапазоні 28,20-28,38 грн, євро продовжить зростання до 33,45 грн", – прогнозує аналітик.

З тим, що девальвація гривні триває, погоджується й аналітик Forex Club Андрій Шевчишин. Одна з причин – почався активний бізнес-сезон. Збільшився як експорт, так і імпорт. Така динаміка спостерігається на тлі заяви уряду України про те, що експорт країни у вересні склав 4,2 млрд доларів – на 2,9% більше порівняно з вереснем 2019 року, показник повернувся на докризовий рівень. Водночас даних щодо імпорту поки немає, і, ймовірно, зростання імпорту буде не менш активним у вересні.

"На наш погляд, девальваційний тиск збережеться. Нерезиденти продовжують активно виходити з гривні і продавлюють ринок. Ситуація в п'ятницю загрожує продовжити тренд четверга – пару копійок вгору. Ймовірно, найближчим часом, відіграючи ці позитивні новини, курс гривні продовжить поступово рухатися в зону 28,4 гривень за долар", – прогнозує аналітик.

Джерело: Обозреватель

Чи буде долар по 50 грн: У Мінекономіки розповіли, чого очікувати від курсу в Україні

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:30

У Міністерстві економіки очікують, що у 2027 році обмінний курс долара в Україні може сягнути 49,6 грн. Таким чином, у міністерстві прогнозують значну девальвацію гривні протягом найближчих років - наприклад, прогнозний курс, "записаний" урядом у бюдже...

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...