Гра на нервах інвесторів: Як відставка Гройсмана і розпуск Ради вплинуть на фінансову стабільність України

Олександр СавченкоСитуація з відставкою прем’єр-міністра Володимира Гройсмана не матиме глобального впливу на фінансову стабільність України і співпрацю з Міжнародним валютним фондом. Відповідну думку висловив екс-заступник міністра фінансів, екс-заступник голови Національного банку України Олександр Савченко, повідомляють Патріоти України з посиланням на InfoResist.

За його словами, на сьогоднішній день у інвесторів позитивний настрій щодо України, при цьому відставка Гройсмана також може розцінюватися позитивно фінансовими ринками.

“І в силу того, що Україна погасила значні наші позики, більше мільярда протягом місяця, вона ще більший дала оптимізм інвесторам. Тобто, що Україна не буде знову реструктуризувати свої борги, а виплачує, обслуговує їх. Ось тут є оптимізм”, – говорить Савченко.

Говорячи про зміцнення гривні Савченко зазначив, що одним з ключових факторів, що впливають на курс національної валюти, є зовнішні позики, які заходять в Україну в доларах і згодом змінюються на гривні.

“Це рано чи пізно закінчиться і потім буде досить стрімка девальвація. Але, я теж тут продовжую говорити, десь до рівня 28-29. Я думаю, це все буде десь у кінці року. А може навіть, коли вибори почнуться”, – додав він.

Разом з тим Савченко підкреслив, що розпуск Верховної Ради є позитивним сигналом для інвесторів, так як після парламентських виборів у влади можуть опинитися більш сильні реформатори, завдяки чому інвестиційний клімат може суттєво покращитися.

Втрати все відчутніші: Нафтопереробка в Росії впала до річного мінімуму - це результат атак дронів СБУ, - Bloomberg

середа, 24 квітень 2024, 8:50

Нафтопереробка на російських заводах у квітні 2024 року впала практично до річного мінімуму. НПЗ (нафтопереробні заводи) в РФ квітні видавали лише 5,23 млн продукції на добу, що є майже найнижчим рівнем з травня-2023. Ключовою причиною падіння стали ре...

Удару по кишені бути? Українцям можуть запровадити нові тарифи на електроенергію - депутат назвав ймовірну ціну

середа, 24 квітень 2024, 7:44

У разі підвищення тарифу на електроенергію для населення ціна може вийти на рівень собівартості струму - 3,5 грн за кВт*год. замість нинішніх 2,64 грн. Такі розрахунки ґрунтуються на тому, що держава не може собі дозволити дотувати виробництво електрое...