"Як по лезу": Українцям розповіли, чи чекати довгострокових відключень під час похолодання

Довгострокових відключень електрики в зимовий період можна буде уникнути, але багато чого залежатиме від певних чинників, серед яких не лише обстріли ЗС РФ. Про це розповів директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко під час панельної дискусії в Медіацентрі "Україна-Укрінформ" 13 вересня, передають Патріоти України.

За його словами, за низьких температур у зимовий період можливі деякі обмеження на вживання електроенергії, адже через війну Україна втратила запас потужності. Водночас, за певних обставин вони будуть не довгостроковими.

"Взимку, якщо температури будуть -10 градусів, а ніяких обстрілів не буде, то ситуація буде, як по лезу. Кожен блок, який пішов в аварійний ремонт, буде розгойдувати це лезо в бік того, що когось треба відключити", — ідеться в повідомленні.

Окремо Олександр Харченко зазначив, що повністю відновити всю енергосистему за рік неможливо, адже необхідне обладнання, як виявилося, не так просто знайти. Перший автотрансформатор, який було придбано в рамках програми відновлення, прибув на територію України тільки 12 вересня.

"Чи будуть складнощі? Будуть. Чи будуть обмеження поставок? Я впевнений, що вони будуть", — продовжив директор Центру досліджень енергетики.

В енергетиків є певні сценарії, за яких вони повинні будуть негайно реагувати на надзвичайні ситуації. Також будуть мобільні ремонтні групи, які повинні будуть негайно вирішувати проблему. Це може допомогти зробити відключення не такими тривалими, як очікується.

В Україні можуть тимчасово скасувати відключення, а потім повернути найжорсткіший варіант графіків: Озвучено прогноз

субота, 27 липень 2024, 22:30

В Україні в серпні-жовтні значно скоротиться кількість відключень електроенергії. Однак вже взимку ситуація значно погіршиться: може повторитись сценарій липня, коли через спеку відключення тривали по 7 годин поспіль. Про це йдеться в публікації виданн...

Через два місяці військові можуть залишитись без зарплати: Голова бюджетного комітету Ради заявила про великі проблеми

субота, 27 липень 2024, 21:34

Уже наприкінці вересня українські військові можуть залишитися без зарплат, оскільки передбачені на це гроші були витрачені на закупівлю зброї на початку цього року. Про це повідомила голова бюджетного комітету Верховної Ради Роксолана Підласа в подкаст...