Як правильно дізнатися, чому немає світла - особисто звертатися до обленерго не потрібно

Українці в Києві, Київській, Одеській та Дніпропетровській областях можуть звернутися до обленерго, щоб дізнатися про причину відключення світла та при необхідності подати аварійну заявку. Однак робити це потрібно не особисто, а через ОСББ, ЖБК чи управляючу компанію (УК). Про це заявили в енергокомпанії ДТЕК. Там оприлюднили інструкцію, як правильно звертатись до обленерго. Вона складається із трьох кроків, передають Патріоти України.

1. Перевірка на сайті

Потрібно зайти на сайт обленерго, ввести свою адресу та ознайомитись з інформацією, яку покаже система. Якщо світла в цей момент немає, а на сайті вказано, що воно є, потрібно перейти до другого кроку.

2. Звернення до керуючих

Йдеться про ОСББ, ЖБК чи УК. Вони повинні перевірити внутрішньобудинкові мережі на наявність несправностей. Якщо поломки не будуть виявлені, наступний крок мають зробити саме управляючі.

3. Звернення до обленерго

ОСББ, ЖБК чи УК мають звернутися з аварійною заявкою до обленерго. Після її реєстрації енергетики зобов'язані провести перевірку обладнання на своїй стороні та звітувати про результати.

Куди ще можна скаржитися?

Скаргу на несправедливі відключення світла можна подати до Нацкомісії з питань енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП). Робиться це:

  • письмово – особисто чи через уповноважену особу за адресою: 03057, м. Київ, вул. Сім'ї Бродських, 19;
  • за телефоном 044 204 70 27;
  • онлайн – електронною поштою: pr@nerc.gov.ua;
  • усно на особистому прийомі до НКРЕКП.

При цьому дуже важливо правильно оформити скаргу, інакше у її розгляді можуть відмовити. У заяві потрібно вказати свої ПІБ та місце проживання. Також потрібно докладно викласти суть претензії чи питання.

Письмове звернення має бути підписане із зазначенням дати. В електронному листі необхідно вказати адресу або телефон для зв'язку із заявником. Електронний цифровий підпис не потрібний.

В Україні для кількох категорій скасували плату за доставку газу? Все, що треба знати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:30

Більшість споживачів газу найближчим часом сплачуватимуть за газ, як і раніше, за старими тарифами, передають Патріоти України. Варто пам'ятати, що окремо потрібно сплачувати за «блакитне» паливо і за його доставку. Щодо останнього платежу у мережі н...

У Швейцарії хочуть, щоб українські біженці працювали, але є нюанс

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:56

Очікується, що українські біженці у Швейцарії братимуть участь у соціальному житті країни, інтегруватимуться та знайдуть роботу. Але працевлаштуватися для багатьох з них нелегко. Лише трохи менше від 23 відсотків біженців з України зараз працюють. Феде...