Як в "юні", напівголодні роки правління Путіна: Експорт нафти з Росії різко впав до 19-річного мінімуму

У липні експорт російської нафти з основних західних портів РФ знизився до найнижчого рівня за останні 19 місяців, повідомляє Bloomberg.

"Російський експорт сирої нафти з ключових західних портів у липні впав до 19-місячного мінімуму, закріпивши тенденцію загального зниження потоків морської нафти в усьому світі", - йдеться у повідомленні.

У минулому місяці глобальні обсяги постачання нафти впали приблизно на 586 000 барелів на добу, свідчать дані відстеження танкерів, зібрані Bloomberg. Загальний потік до Китаю впав на понад 1,4 мільйона барелів на добу, що стало найбільшим падінням цього року.

Водночас зазначається, що показники експорту нафти в липні впали не лише у РФ, а й у Бразилії, Венесуели та Катару. Однак у Саудівської Аравії та США – збільшилися.

Bloomberg провів окремий аналіз протягом цього тижня та дізнався, що загальний експорт російської нафти морем був найнижчим майже впродовж року, а постачання з балтійських портів знизилося до найнижчого рівня з грудня 2022 року.

В Україні будуть урізати деякі бюджетні витрати: Чи вдасться цим замінити підвищення податків

середа, 7 серпень 2024, 11:22

Щоб закрити дірку в бюджеті на 500 млрд грн, влада урізатиме деякі бюджетні витрати, які фінансуються коштом міжнародної допомоги. Однак через те, що ці гроші країна не може використовувати для військових цілей, отримати в такий спосіб велику суму не в...

Тариф на газ в Україні злетять? Скільки доведеться платити за кожен куб та чи збільшать до "ринкової" ціни

середа, 7 серпень 2024, 9:52

В Україні тариф на газ для населення не зміниться щонайменше до кінця квітня 2025-го. За кожен кубометр доведеться платити 7,96 грн. І хоча в "Нафтогазі" й заявляють, що ринкова ціна значно вища, насправді в газовій галузі склалась унікальна для Україн...