Як зберегти заощадження: Експерти пояснили, чи варто скуповувати долари

Українська національна валюта гривня знецінюється через високу інфляцію, те ж саме відбувається і з доларом. У зв'язку з цим експерти вважають більш вигідним варіантом вкладення заощаджень у гривневі облігації внутрішньої державної позики України (ОВДП), передають Патріоти України.

Керівник аналітичного відділу інвесткомпанії Concorde Capital Олександр Паращій заявив, що поки він не бачить причин для того, щоб скуповувати долари, передає Obozrevatel.

"Ми бачимо, що гривня знецінюється через високу інфляцію, тобто її купівельна спроможність зменшується. Але те ж саме відбувається і з доларом. У Сполучених Штатах теж досить немаленька інфляція. Тому, напевно, на сьогоднішній день найкраще все ж таки вкладати гроші, щоб зберегти свої заощадження, в ОВДП гривневі. Ну, а щодо доларів, чесно кажучи, важко сказати, що це дуже хороша інвестиція", – зазначив він.

У свою чергу, фінансовий експерт, доктор економічних наук Василь Фурман вважає, що прибутковість за державними цінними паперами, військовими облігаціями є прийнятною. "Таким чином, кожен українець може зробити внесок у перемогу над ворогом, купивши військові облігації", – сказав Фурман.

Що буде з курсом долара

Паращій вважає, що офіційний курс долара в Україні до кінця 2022 року, ймовірно, залишиться приблизно на нинішньому рівні. Однак, якщо говорити про готівковий курс, то американська валюта може подешевшати.

"Якщо говорити про прогноз на кінець року, то офіційний курс з дуже великою ймовірністю залишиться таким, яким є. Якщо мова йде про готівковий курс, то, можливо, долар ще трохи впаде", – сказав фахівець.

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...