Якщо у Зеленського відреагують на світову кон'юнктуру: В Україні має впасти ціна на хліб

В Україні має впасти ціна на хліб, як наслідок падіння цін пшениці на світовому ринку. Падіння цін на пшеницю пов'язане з прогнозами на врожай, які цьогоріч є непоганими. Ще до кінця січня прогнози були не настільки оптимістичні. Але наприкінці місяця та на початку лютого зимова погода порадувала аграріїв на двох континентах, зазначають Патріоти України.

Так, в останню декаду січня випали сильні снігопади на півдні та в центрі Росії. Сніг вкрив посіви шаром завтовшки 20-50 сантиметрів. Після цього відбулись сильні снігопади в США. Ці опади покрили посіви озимих пухким шаром снігу, який захистить ніжні пагони від ймовірних морозів наприкінці зими і підживить вологою весною.

Такі рясні опади одразу на двох материках дали надію на добрий урожай хліба цього року. І це одразу позначилося на ринку зерна. Ціни на зернових біржах пішли на спад.

В Україні також впали закупівельні ціни на пшеницю. У гривнях вартість однієї тонни зерна знизилася на 100 – 250 гривень – до 9300 – 9500 гривень.

Отже, якщо така тенденція збережеться, то ціна на хліб також має впасти. Адже однією з головних причин подорожчання хліба пекарі називають зростання вартості сировини, тобто зерна.

Нагадаємо, на початку лютого в Україні підскочили ціни на хліб. Подорожчали всі види хлібобулочної продукції.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...