Якщо вистачить сил: Відмовившись від пенсії у 60 років, можна отримати через кілька років набагато більше

Пенсія може бути набагато вищою, якщо після досягнення 60 років не виходити на заслужений відпочинок, а продовжити працювати. При цьому на той період, доки пенсіонер продовжуватиме працювати, він має відмовитися від пенсії. Таким чином, продовживши своє трудове довголіття і вийшовши на пенсію пізніше, можна буде отримувати вищу виплату, передають Патріоти України.

Правила і механізм нарахування нової пенсії, з урахуванням додатково відпрацьованого терміну, розповіло українцям одне з профільних видань.

Звісно, тут йдеться лише про тих громадян, які мають достатньо страхового стажу, щоб мати право вийти на пенсію у 60 років. Нинішнього року необхідна тривалість страхового стажу становить 28 років, а наступного року вже становитиме 29.

Отже, якщо людина після досягнення 60 років відмовиться від пенсії і продовжить працювати, то згодом вона може претендувати на виплату вищої пенсії – вже з урахуванням відпрацьованих додаткових років або місяців.

Особливості нарахування нової пенсії

До розміру пенсії, яку громадянин заробив на момент свого 60-річчя, додадуть ще "бонус" за відпрацьовані роки.

Якщо термін переробки не перевищить 60 місяців (5 років), то за кожен повний відпрацьований "надурочний" (після досягнення 60 років) місяць нараховуватимуть по 0,5% тієї пенсії, яка була нарахована станом на 60 років.

Якщо ж термін переробки буде вищим за 60 місяців, тобто понад 5 років, то "вартість" кожного додатково відпрацьованого місяця зросте до 0,75% від пенсії, призначеної йому за віком (60 років).

Таким чином, якщо, наприклад, ви відпрацюєте ще три роки після 60 років, то ваша пенсія зросте на 18%. Тобто, якби вийшовши на пенсію у 60, ви отримували, наприклад, 5000 гривень, то, вийшовши на пенсію у 63, ви отримуватимете 5900. А вийшовши на пенсію у 68, ви отримаєте замість п'яти тисяч 8600. А відпрацювавши 11 років із невеликим "хвостиком", ви зможете отримати подвійну пенсію – 10 000 гривень.

Втрачає ринки та валютну виручку: Bloomberg з'ясував, на скільки наразі впав російський експорт дизпалива

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:05

Експорт дизельного пального з Росії впав на 25% через атаки безпілотників на НПЗ, повідомило агентство Bloomberg. . Так, згідно з даними аналітичної компанії Kpler, за 10 днів до 13 квітня експорт російського дизеля становив у середньому 0,74 млн бар...

Гривня оновила антирекорд до долара США: Нацбанк підтягнув офіційний курс до біржевого

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:56

За підсумками торгів на міжбанку Нацбанк встановив офіційний курс гривні до долара на п'ятницю, 19 квітня, на рівні 39,6037 грн/$. Це новий історичний мінімум, попередній було зафіксовано на початку цього тижня на рівні 39,5737 грн/$. . Водночас курс...