Яким буде курс долара найближчими днями: Аналітик зробив прогноз

Курс долара в Україні до 20 жовтня у більшості кас банків перебуватиме в межах коридору купівлі та продажу від 37,10 до 38,35 грн/дол. В обмінниках фінкомпаній коридор по долару за курсом його прийому і продажу коливатиметься у межах від 37,30 до 38,25 грн/дол, передають Патріоти України.

Як прогнозує аналітик Олексій Козирєв, в банках котирування євро при купівлі/продажу будуть у межах коридору від 39,40 до 41,10 грн/євро, а в обмінниках фінкомпаній курс євровалюти буде у межах коридору покупок і продажів від 39,50 до 41,00 грн.

"Спред при купівлі/продажу валюти в більшості обмінників фінкомпаній і в касах банків перебуватиме у межах від 20 до 30 копійок по долару і від 20 копійок до 1 гривні по євро. Практика встановлення окремими мережами обмінників спреду до 1 гривні по долару і євро у місцях з низькою конкуренцією між обмінниками, а також в ТРЦ та великих торгових точках збережеться. Ажіотажу під час скупки готівкової валюти в обмінниках фінкомпаній і в касах банків не буде", - упевнений експерт.

Курс безготівкового долара на торгах, як і офіційний курс, залишаться повністю залежні від інтервенцій НБУ, курсу по ним і обсягів пропонованої валюти, зазначив Козирєв. "За рахунок цього Нацбанк продовжить практично одноосібно формувати тренд за курсом долара в Україні", - заявив аналітик.

За його прогнозом, курс безготівкового долара перебуватиме в межах від 36,30 до 36,55 грн/дол., а курс євро на українському міжбанку протягом тижня - у межах від 37,82 до 38,93 грн/євро.

"Долар зараз дійсно дуже зміцнився": Професор економіки Гарварда дав прогноз, що буде з курсом у разі перемоги Трампа чи Гарріс

субота, 27 липень 2024, 20:45

Якщо колишній президент США Дональд Трамп повернеться до Білого дому 2025 року, йому, найімовірніше, пощастить із його планами на ослаблення долара, навіть якщо він нічого не робитиме. Таку думку висловив професор економіки Гарвардського університету, ...

Молочка перетворюється для більшості українців на розкіш: Експерти прогнозують подальше зростання цін

субота, 27 липень 2024, 19:00

У червні зростання цін на продукти прискорилося і стало найбільшим з початку 2024 року, нагадують Патріоти України. Восени ще подорожчають п’ять категорій продуктів, серед них і молоко. . Скільки зараз коштує молоко в Україні та чому ціна на нього зро...