Ілон Маск запустив на орбіту Землі другу партію супутників для безкоштовного інтернету

Ілон Маск запустив на орбіту 60 нових супутників для безкоштовного інтернету

Як відомо, у травні 2019 року Ілон Маск запустив першу порцію супутників, котрі поклали початок амбітної програми з покриття дешевим Інтернетом 98% поверхні Землі. З космодрому NASA на мисі Канаверал в штаті Флорида стартувала важка ракета-носій Falcon 9 з черговою групою з 60 міні-супутників. Вони призначені для розгортання глобальної мережі інтернет-покриття системи Starlink, повідомляється в Twitter компанії SpaceX.

Запуск ракети двічі переносили через погану погоду, спочатку він планувався на понеділок, 27 січня.

Зазначається, що вихід на орбіту пройшов успішно, перший ступінь ракети Falcon 9 в автоматичному режимі вже здійснив посадку на плавучу платформу Of Course I Still Love You в Атлантичному океані.

Це вже четверте виведення на орбіту групи інтернет-супутників: перші 60 були запущені наприкінці травня, друга група – в листопаді минулого року, третя - в січні.

Тепер орбітальне угруповання SpaceX буде складатися з 240 космічних апаратів системи Starlink. Всього компанія SpaceX планує розгорнути орбітальне угруповання з 12 тисяч космічних апаратів такого типу і вивести їх на орбіту після 2020 року.

Також повідомлялося, що SpaceX підірвала ракету Falcon 9 заради випробувань.

Тим часом експерти стверджують, що через супутники Starlink Ілона Маска астрономи не зможуть вивчати зірки.

Шалено злетить? МВФ дав прогноз курсу долара до гривні до 2029 року

четвер, 18 квітень 2024, 9:48

Міжнародний валютний фонд прогнозує незначну девальвацію у 2024 році. Потім курс долара до гривні поступово зростатиме, передають Патріоти України з посиланням на World Economic Outlook (квітень 2024 року). Згідно з розрахунками МВФ, середньорічний кур...

Оце так! Популярна спеція за вартістю наздогнала золото

четвер, 18 квітень 2024, 8:50

Одна з найпопулярніших у світі спецій - шафран - подорожчала до золотого рівня. Ці прянощі цінуються за складність виробництва. До того, ж як пише турецьке видання Haber Turk, вона здебільшого росте у країнах, де в останні десятиліття спотерігаються ко...