Касові апарати в якості захисту малого та середнього бізнесу: Як Зеленський аргументував необхідність непопулярної реформи (відео)

Президент України Володимир Зеленський заявив, що закони про малий і середній бізнес направлені на захист і підтримку чесних підприємців, які справно сплачують податки. Про це глава держави заявив під час пресмарафону, зазначають Патріоти України.

"Ми взяли в уряд і запропонували людей, які самі розуміються в бізнесі, які були в бізнес-процесах. Це молоді люди, які повинні захищати маленький і середній бізнес. Напевно, вони роблять помилки. Але головне питання було у тому, щоб знизити кредитний відсоток, можливість брати кредити. До речі, ми його знижуємо. Кредитна ставка знижується, ще на 1,5 чи 2% вона знизиться до кінця цього року. Мені так обіцяли. Але ці інструменти у команди прем’єр-міністра. Я можу тільки наполягати на цьому", - сказав президент.

Також Зеленський підкреслив, що для масштабної приватизації спочатку треба створити відповідні умови.

"Коли ми кажемо про велику приватизацію у майбутньому, про ринок землі, ми спочатку повинні запропонувати такі умови, підписатись під цими умовами, запевнити, що такого-то числа ці умови будуть.", - зазначив глава держави.

Крім того, президент наголосив, що запровадження касових апаратів допоможуть підприємцям вийти з тіні й не дозволить великим компаніям створювати штучні ФОПи.

"Є великі сперечання з приводу підтримки бізнесу. Деякі люди кажуть, що дійсно треба вийти з тіні. Це РРО (касові апарати - ред.), це щоб великі компанії не розділялися на штучних ФОПів. Ми не про дійсних ФОПів – їх ми повинні захищати. А на штучні ФОПи, - це щоб піти з податків, щоб не сплачувати податки. Але ми з вами повинні розуміти: ні доріг, ні соцдопомоги, ні гуманітарних місій, ні шкіл, ні зарплат вчителям, медикам, ні в будь-якому державному секторі не буде зарплат, якщо ми з вами будемо заважати робити програму уряду, яка запровадить механізми збільшення бюджету", - зауважив Зеленський.

Глава держави також запевнив, що пільгове оподаткування не буде скасоване й після обговорення бюджету почнуть розробляти відповідні програми для пільговиків.

"Пільгове оподаткування обов’язково буде. Зараз, коли ми проговоримо бюджет повністю, і він буде прийнятий, треба почати розробляти всі ці програми. А пільгові податки треба робити для тих галузей, які дійсно цього дуже хочуть і дуже швидко розвиваються у світі", - сказав президент.

Шалено злетить? МВФ дав прогноз курсу долара до гривні до 2029 року

четвер, 18 квітень 2024, 9:48

Міжнародний валютний фонд прогнозує незначну девальвацію у 2024 році. Потім курс долара до гривні поступово зростатиме, передають Патріоти України з посиланням на World Economic Outlook (квітень 2024 року). Згідно з розрахунками МВФ, середньорічний кур...

Оце так! Популярна спеція за вартістю наздогнала золото

четвер, 18 квітень 2024, 8:50

Одна з найпопулярніших у світі спецій - шафран - подорожчала до золотого рівня. Ці прянощі цінуються за складність виробництва. До того, ж як пише турецьке видання Haber Turk, вона здебільшого росте у країнах, де в останні десятиліття спотерігаються ко...