Херсонський морський порт передано у концесію на 30 років

Держава отримає за довгострокову оренду 12 млн гривень плюс відсоток з ймовірного прибутку. Голова уряду вважає це приводом для гордості

"Рисоіл-Херсон" переміг в конкурсі на концесію Херсонського порту, який тривав з 12 вересня 2019-го року, компанія зобов'язується інвестує у порт близько 300 мільйонів гривень. Про це у повідомив прем’єр-міністр Олексій Гончарук, зазначають Патріоти України.

За словами прем’єра, заявкою передбачається висока ставка змінного концесійного платежу, сума якого складе 12 млн грн. одноразово та 7% доходу щорічно.

Крім того, переможець вкладе понад 18 млн грн в місцеву інфраструктуру. Період дії договору концесії триватиме 30 років.

Концесія - це форма державно-приватного партнерства, що передбачає передачу об'єктів державної власності (таких як дороги, аеропорти, підприємства тощо) у тимчасове користування приватним підприємствам.

Risoil S.A. заснована в 2000 році в Женеві (Швейцарія).Основними напрямками діяльності компанії є забезпечення логістики масла, насипних і генеральних вантажів в портах Чорного моря, продаж і виробництво рослинних масел, торгівля зерновими та олійними культурами в контейнерах, зберігання і переробка агропромислових продуктів.

За роки свого розвитку компанія відкрила офіси і запустила виробництво в ряді країн Європейського Союзу, України та Грузії.

В Україні компанія володіє ТОВ "СП Рісо Термінал" в порту "Чорноморськ" (масло і зерновий комплекс), терміналом з перевалки рослинних масел ТОВ "Рісо Південь" в морському порту "Південний", ТОВ "Морський технічний центр" (спеціалізується на наданні комплексних послуг з перевалки контейнерів і навалювальних вантажів), ПрАТ "Роздільнянський елеватор" в Одеській області, олійнопресовим заводом ТОВ "Біоіл Універсал Україна"

У грудні 2019-го року мiнiстр iнфраструктури Владислав Криклiй заявив, що у 2020 роцi в урядi пiдготують до концесії порти "Маріуполь", "Бердянськ", "Чорноморськ" та частину Одеського порту.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...