Хіти тижня. Ефективність нульова: Кримський міст зіткнувся з новою проблемою

Незаконно побудований Кримський міст не став більш дешевою альтернативою поромній переправі, оскільки російська окупаційна влада висунула нові вимоги до вантажних перевезень по шляхопроводу.

Напередодні Росжелдор ухвалив оснащувати вагони електронною пломбою ГЛОНАСС, чия оренда порівнянна з орендою самого вагона. Таким чином, незважаючи на помпезне відкриття вантажного залізничного сполучення ще 1 липня, паливні трейдери не користуються новим переходом, передають Патріоти України з посиланням на Коммерсант.

"10 і 22 червня Росжелдор випустив два накази, що вимагають з міркувань безпеки оснащувати електронними пломбами ГЛОНАСС всі вантажні вагони, що перевозять по мосту", – повідомляє видання.

Співрозмовник "Коммерсанта" пояснив, що ВАТ "РЖД" приймає до перевезення вагони, оснащені пломбами тільки АТ "Інженерний промисловий концерн "Страж", а їхня оренда коштує 960 руб. (350 грн) за вагон на добу.

"Перевезення на поромі коштували ті ж 1-1,2 тис. руб. за вагон, тобто "ефективність" будівництва Кримського мосту в порівнянні з вартістю проїзду на поромі зведена до нуля", – зауважило джерело.

Інший додав, що установка і зняття пломб, запропонованих Росжелдором, обходяться ще в 500 руб. (190 грн) за кожну операцію, а на криті і нафтобензинові цистерни, наприклад, потрібно навішувати відразу дві пломби.

У ГЛОНАСС при цьому повідомили, що оренда навігаційних пломб "Страж" – найнижча на ринку в порівнянні з іншими виробниками.

Україна внаслідок війни з РФ втратила чверть економіки: Держстат розкрив підрахунки щодо ВВП

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:30

Українська економіка за підсумками 2023 року збільшилась на 5,3% (зростання реального внутрішнього валового продукту, ВВП). При цьому показники все одно далекі від тих, що були на початок повномасштабного вторгнення РФ. Реальний ВВП становить лише 75% ...

В Україні банки без пояснення причин блокують рахунки: Що треба знати всім

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:48

Українці масово скаржаться на блокування своїх рахунків без пояснення причин. Банки мають право розірвати договір і поставити клієнта перед фактом, повідомивши листом на електронну пошту, передають Патріоти України. Адвокати та деякі суди вважають, що ...