Хіти тижня. Фінансування "уріжуть": У МВФ заявили про зрив переговорів щодо масштабної програми для України

У результаті переговорів Україна і Міжнародний валютний фонд відмовилися від попередньо узгодженої трирічної програми розширеного фінансування EFF і переключилися на 18-місячну програму stand by. Про це під час брифінгу повідомив директор пресофісу МВФ Джері Райс, передають Патріоти України.
"Враховуючи безпрецедентну невизначеність навколо економічних та фінансових перспектив, а також необхідність зосередити пріоритети політики на нових термінах захищеності та стабілізації, переговори були переключені на програму Stand-by, розраховану на 18 місяців", - зауважив представник Фонду.

Він уточнив, що місія МВФ зараз "перебуває у тісному контакті" з Києвом у віртуальному режимі та "обговорює політику, яка могла би бути підтримана програмою Stand-by замість EFF". Це, за його словами, "забезпечило би підтримку платіжного балансу (України – "Апостроф") з метою посилення реакції влади" на наслідки пандемії для економіки та сфери охорони здоров'я. Сума фінансування за новою програмою Stand-by поки не називається.

В Україні банки без пояснення причин блокують рахунки: Що треба знати всім

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:48

Українці масово скаржаться на блокування своїх рахунків без пояснення причин. Банки мають право розірвати договір і поставити клієнта перед фактом, повідомивши листом на електронну пошту, передають Патріоти України. Адвокати та деякі суди вважають, що ...

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...