Хіти тижня. Коли долар підскочить до 29-ти? Аналітик озвучив прогноз на наступний тиждень

Чимало залежатиме від політики нового керівництва НБУ. Якщо взято курс на 30-ть, як бажає Зеленський, подальше послаблення гривні дуже вірогідно

В Україні курс долара до кінця липня може подорожчати з 27,88 до 28,45 грн/$. При цьому при сприятливих умовах американська валюта може подешевшати до 27,65 грн/$.

Такий висновок робить аналітик RoboForex Андрій Гойл. "Долар США на фінальному тижні липня може залишатися в межах 27,65-28,45 грн (офіційний курс становить 27,88 грн). Євро проторгується в діапазоні 32,00-33,00 грн", – розповідає аналітик. Всього аналітик називає кілька причин для такої тенденції:

Обережне ставлення до нового глави НБУ Кирилу Шевченка. Поки учасники ринку не впевнені, яким шляхом піде глава регулятора, буде утримувати курс долара.

Другий важіль тиску на гривню – психологічний. На ринку і в кулуарах продовжують обговорювати бюджетний орієнтир на 2020 рік на рівні 30 грн за долар.

"Курс рухається в цей бік, але що з ним буде далі? Чи достатньо "комфортно" буде економіці при такій вартості долара і чи допоможе це відновленню економічної системи після коронавірусу? Чи не завадить залученню зовнішніх кредитів і чи не погіршить інвестиційну привабливість України? Відповіді на ці питання повинні прозвучати на рівні влади, а поки їх немає, валютний сектор "нервує" і "ухиляється" від ризиків", – відзначає аналітик.

Зовнішній фон для гривні зараз особливої загрози не несе, але якщо на глобальних ринках капіталу почнуться розпродажі (сигнали щодо цього присутні), валюта України теж потрапить до загального "потоку песимізму".

Ситуація стає критичною: Україні загрожує гостра нестача робочих рук, незабаром країна потребуватиме мільйонів робітників

четвер, 25 квітень 2024, 6:39

Вже найближчим часом Україна може зіткнутися з гострою нестачею робочої сили. За оцінками фахівців, для того, щоб до 2030 року підтримати щорічне зростання ВВП на рівні 5-7%, країні не вистачатиме до 4,5 млн робочих рук. Про це повідомив виконавчий дир...

Ціна "вєлічія": Уряд РФ готується до падіння рубля до 120 за долар

четвер, 25 квітень 2024, 6:15

Російський уряд розглянув стресовий сценарій макропрогнозу Мінекономрозвитку (МЕР), згідно з яким посилення західних санкцій та падіння цін на нафту призведуть до обвального падіння курсу рубля, повідомляє в середу, 24 квітня The Moscow Times. Зазначає...