Хіти тижня. Космічний прорив: КБ "Південне" підготувало українцям високотехнологічний подарунок до свят

Наукомістка інженерна конструкція цінна ще й тим, що українські винахідники обійшлися без російських підрядників, з котрими в кооперації і виробляли більшу частину космічної продукції з часів СРСР. А от "Роскосмос" не подолав обопільну залежність
В Україні відбулися випробування третього ступеня ракети-носія "Циклон-4"

Вперше за часи новітньої історії України були проведені випробування ступеня ракети-носія. Так, 23 серпня відбувся прожиг третього ступеня ракети-носія середнього класу "Циклон-4", зазначають Патріоти України.

Це заключні та найважливіші випробування перед першими льотними випробуваннями третього ступеня ракети-носія, повідомляє конструкторське бюро "Південне".

Сам "Циклон-4" буде працювати безпосередньо у космосі та виводити супутники на орбіту. Під час вогневих випробувань всі системи відпрацювали відмінно, двигун ступеня вмикався п'ять разів, як і було заплановано конструкторами КБ "Південне".

Випробування ступеня визнано успішними. У конструкторському бюро також пообіцяли представити більш детальний звіт після завершення усього комплексу випробувань.

Варто нагадати, що сімейство українських ракет-носіїв Циклон — це транспортна космічна система, призначена для високоточного виведення на кругові, геостаціонарні, сонячно-синхронні орбіти одного або групи космічних апаратів. Можливості ракети Циклон-4 дозволяють виводити на орбіту висотою 500 км космічні апарати або їх групи вагою до 5500 кг.

Останні атаки РФ позбавили Україну 10% електрогенерації: Скільки часу піде на відновлення

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:43

Російські удари по енергосистемі України з 20 березня призвели до втрати більше 10% генеруючих потужностей. Відновити генерацію навряд чи вийде до початку наступного опалювального сезону, а найсерйозніші проблеми - з вугільними теплоелектростанціями, п...

Через російські атаки: Влітку українці, ймовірно, зіштовхнуться з відключеннями електроенергії, - експерт

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:30

Влітку українці, ймовірно, зіштовхнуться з відключеннями та обмеженнями споживання електроенергії. Про це повідомив директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко під час брифінгу Media Center Ukraine, передають Патріоти України. "На жаль, в ...