Хіти тижня. Курс долара може впасти до 20 гривень: Названо головну умову

Чи наважиться НБУ на таку авантюру на горе вітчизняної промисловості, більшості експортерів та врешті-решт наповнення держбюджету? Мінфін не задоволений і укріпленням гривні до 25 за долар, сподіваясь на тимчасовість явища

На сьогоднішній день триває зміцнення національної валюти України, пов'язане з двома факторами, в тому числі грошима заробітчан. Таку точку зору висловив економіст Олександр Охріменко, передають Патріоти України.

"Нинішнє зміцнення курсу пов'язане з декількома факторами. Перший - гроші українських "заробітчан", які "завалили" валютою країну. Згідно тільки з офіційними даними в цьому році, українці, що працюють за кордоном, завезли 9 мільярдів доларів. Другий фактор - продаж гривневих державних облігацій за рахунок валюти. Продали практично на 90 мільярдів - якщо перевести по курсу в долари, то це більше 2-х мільярдів, так як курс у різний час був різний. З цієї причини ми бачимо зміцнення національної валюти", - розповів він.

Відповідаючи на уточнююче запитання, економіст зазначив, що подальший курс гривні повністю залежить від дій Національного банку України.

"Подальша доля курсу гривні повністю залежить від дій НБУ. Зараз Нацбанк купує валюту і тим самим трохи стримує курс долара. Якщо регулятор припинить скупку американської грошової одиниці, то курс може впасти до 20 гривень за долар. Але при цьому потрібно враховувати один фактор - на сьогоднішній день багато держоблігацій продали нерезидентам. Якщо вони різко захочуть погасити їх, то тоді ми отримаємо обвал до 30 гривень за долар", - резюмував Охріменко.

У свою чергу інвестбанкір Тарас Козак назвав й інший чинник, котрий може надзвичайно укріпити українську валюту, до 20 гривень за долар та нижче, на горе вітчизняному промисловому експорту і промисловості вцілому.

Джерело: ГолосUA

Оце так: Польща купує вугілля у компаній російського олігарха, якого особисто нагородив Путін

понеділок, 29 квітень 2024, 14:50

Попри санкції Європейського союзу, російське вугілля досі потрапляє до Польщі - через Казахстан. Так, одна з найбільших компаній-імпортерів вугілля до Польщі 2022 року уклала угоду із зареєстрованим у Швейцарії суб’єктом господарювання AB Energo AG, пе...

Чи чекають на Україну відключення світла або блекаути через російські обстріли: Шмигаль зробив заяву

понеділок, 29 квітень 2024, 14:26

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль прокоментував, коли в Україні можуть статися масові відключення електроенергії через російські ракетні удари. Своєю думкою він поділився в ефірі телемарафону. "Це сенситивна інформація. Я би, звичайно, не хотів да...