Хіти тижня. Курс долара знову злетить: Аналітики вразили прогнозом

Протягом наступного тижня очікується зростання курсу долара до гривні. Про це в коментарі "РБК-Україна" сказав Максим Пархоменко, аналітик "Альпарі", передають Патріоти України.

"На наступний тиждень ми можемо побачити невелику коригування долара до відміток минулого тижня на рівні 25,00", - повідомив він.

Як зазначив аналітик, на цьому тижні гривня поліпшила свої позиції по всьому спектру ринку. Національна валюта змогла зміцнитися на 50 копійок до долара і 70 копійок відносно євро. Допоміг їм у цьому Мінфін, який провів розміщення нових облігацій. За рахунок цього і був сформований попит на гривню, який і дозволить їй зміцнитися на дані значення. При цьому гривня змогла поліпшити позиції у всіх спектрах ринку.

"Найближчого тижня не варто очікувати поліпшення ситуації на ринку і зростання попиту на гривню. На аукціоні з продажу ОВДП будуть розміщуватися доларові папери, у зв'язку з цим попит на гривню буде більш низьким. При відсутності драйверів для зростання наша валюта буде залишатися на поточних рівнях", - зазначив він.

Пархоменко додав, що "якщо ситуація з МВФ буде більш зрозумілою, у нас буде потенціал для зміцнення гривні, але на найближчий тиждень таких зустрічей не намічається".

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...