Хіти тижня. НБУ визначився, скільки коштуватиме долар після вихідних

В Україні курс долара після вихідних, 25 серпня, знизиться від 27,48 до 27,39 грн/$. Про це йдеться в оприлюднених даних Національного банку України, зазначають Патріоти України.

Варто відзначити, що регулятор не встановлює курс, а всього лише фіксує його виходячи з даних про середню вартість валюти по всім зареєстрованим операціям.

Зниження курсу спричинене, в тому числі, активним продажем долара бізнесом перед затяжними вихідними (через День незалежності українці відпочиватимуть три дні поспіль).

Долар в Україні подешевшає

Відзначимо, на минулому тижні курс долара до гривні змінився на різні сегментах валютного ринку незначно і різноспрямовано. Так, з минулого четверга офіційний курс долара США, встановлений НБУ, знизився з 27,53 грн до 27,48 грн (-0,2%). Попит / пропозиція долара на міжбанку, за даними компанії "УкрДилінг", за цей же час зросли з 27,34/27,37 до 27,36/27,38 (+0,1%/+ 0,04%).

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...

Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...