Хіти тижня. Отримати їх зможуть не всі: Українцям видадуть на руки по 8 000 гривень

Чиновники заявили, що "очевидно, що всім постраждалим від введених протиепідемічних обмежень грошей, виділених урядом, не вистачить".

З'явилася інформація, що український уряд ухвалив рішення фінансово підтримати жителів країни, які втратили роботу через впровадження карантинних заходів, передають Патріоти України.

Нагадаємо, що в Україні впровадили карантин ще в березні 2020 року після проголошення ВООЗ пандемії коронавірусної інфекції. Чиновники заявили, що "очевидно, що всім постраждалим від введених протиепідемічних обмежень грошей, виділених урядом, не вистачить".

Також посадовці "добили" інформацією, що не всім виплачуватимуть саме по 8000. Сума буде варіюватися, комусь дадуть всього лише 600 гривень, а комусь - всі 8 тисяч. Про це стало відомо завдяки повідомленням українських ЗМІ.
Заступник голови комітету у Верховній Раді з питань соцполітики Михайло Цимбалюк заявив, що Кабінет міністрів України прийняв рішення виділити 6 мільярдів гривень допомоги для українців, які втратили роботу через карантин.
За словами самого Цимбалюка, безробітними в останні місяці через коронакризу в Україні стали 2 мільйони громадян. Щоб допомогти людям держава вирішила на додаток до допомоги по безробіттю виплатити їм одноразову допомогу. Нескладні математичні розрахунки показують, що 6 млрд гривень вистачить на доплату лише 750 тисячам українців, що втратили заробітки під час епідемії коронавіруса.
Михайло Цимбалюк уточнив, що сума держдопомоги буде різною, залежно від останнього місця роботи. Таким чином, виплати будуть істотно відрізнятися: від 600 гривень до 8 тисяч гривень.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...