Хіти тижня. Програли все й заборгували сотні мільйонів: Обвал цін на нафту розорив трейдерів на Московській біржі

Біржові спекулянти не тільки повністю втратили потенційно наявні у них 400 мільйонів рублів, але і виявилися винні ще 800 мільйонів.

Обвалення ціни на нафту в "чорний понеділок" 20 квітня спровокувало величезні фінансові втрати нафтотрейдерів на Московській біржі: біржові спекулянти втратили потенційно наявні у них 400 мільйонів рублів і виявилися винні ще 800 мільйонів рублів, передають Патріоти України з посиланням на росЗМІ.

Причина колосальних втрат росіян полягає в схемі роботи біржі, яка не дозволяє спекулянтам "вистрибнути з палаючого поїзда", коли ціни на нафту досягають негативних значень і падають нижче нуля. Тепер після колосальних втрат багато хто з російських трейдерів винні мільйони і знаходяться за крок від банкрутства.

На початку торгів 774 приватних інвестори мали більш 31000 ф'ючерсів на нафту Light Sweet, які на початок торгів коштували 414 млн рублів. При цьому ввечері котирування впали до $ 8,84. І в цей момент московська біржа заморозила всі операції з цими ф'ючерсами.

Коли їх вартість опустилася до нуля (а до ночі і зовсім пішла в мінус), спекулянти спробували позбутися розоряючих їх ф'ючерсів, але не змогли, а лише зафіксували величезні втрати.

У конфіденційних бесідах російські трейдери зізнаються, що ситуація обернулася для них колосальними фінансовими втратами. Після події в понеділок велике число трейдерів стали боржниками.

"Фінам" зняв мій депозит в 400 тисяч рублів і повісив на мене додатковий борг 2,1 млн рублів. У мене немає майна для погашення 2,1 млн рублів боргу. Ситуація для мене прирівняна до примусової іпотеки. Якщо не буде перегляду умов торгів, і борг збережеться, я втрачу все: майно, сім'ю, розуміння родичів", - говорить трейдер, що втратив все.

Шалено злетить? Яким буде курс долара наприкінці 2024 року - прогноз експертів

вівторок, 23 квітень 2024, 18:44

За прогнозами експертів, середнє значення курсу у 2024 році становитиме 40,33 грн/долар. Наприкінці року курс зросте до 41,67 грн/долар, передають Патріоти України з посиланням на консенсус-прогноз за квітень 2024 року експертів та чиновників, оприлюдн...

"Поставки зброї можуть лише затягнути війну": Сіярто розкритикував допомогу Україні й заступився за Росію

вівторок, 23 квітень 2024, 14:49

Ситуація на полі бою стала критичною для України, вона перебуває "у дедалі більш невигідному становищі". Водночас Брюссель реагує на це новими постачаннями зброї, що "не наближає нас до миру", а навпаки – "готує до світової війни", передають Патріоти ...