Хіти тижня. Світові загрожує страшна фінансова криза: Названо країну, звідки все почнеться

Нова світова фінансова криза прийде з Китаю, оскільки боргове навантаження його економіки вкрай високе. Про це в статті для ZN.UA пише аналітик Альпарі Максим Пархоменко, повідомляють Патріоти України.

Він зазначає, що незважаючи на зростання ВВП, який поступово сповільнюється, рівень тих кредитів, які не повертають, у банків Китаю побив новий історичний рекорд у першому кварталі 2019 року. В недавній статті від Bloomberg було відзначено низьку якість активів китайської банківської системи. До того ж великі сумніви викликає опублікована статистика Китаю про його банки, ВВП та інші показники.

У більшості випадків статистика самих компаній є закритою і публікується з великим запізненням, а опублікована - перебільшена, і довіряти їй можна рівно як і статистиці в СРСР. Так, словами експерта, компанії, що мають високий кредитний рейтинг, за фактом допускають дефолти і стають банкрутами.

"З початку поточного року і по квітень, за даними Bloomberg, обсяг корпоративних дефолтів виріс в юанях до 39 млрд ($5,6 млрд. - Ред.) або у 3,4 рази в порівнянні з попереднім роком. При цьому за 2018 рік китайські банки списали в загальній сумі кредитів на 550 млрд юанів, або на $70 млрд, що прирівнюється практично до всіх боргів України. Незважаючи на зростання проблем на 24%, банки показали прибуток за підсумками року. В даний момент обсяг поганих кредитів (на перший квартал 2019-го) оцінюється на рівні в 2,1 трлн юанів ($305 млрд). Поки Китай має шанси приховувати це, і в разі поліпшення економічних відносин з США кризу можна буде відкласти на більш тривалий термін, на 2-3 роки, правда це дозволить міхуру стати більшим", - відзначає експерт.

Джерело: ZN.UA

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...