Хіти тижня. Тільки "бабки" і нічого особистого: Як Ахметов з Аваковим через Раду заборонили простим українцям будувати сонячні електростанції

Змовники створили собі «теплу ванну» через недоброякісну конкуренцію. Представники старої та донедавна нової влади демонструють «зворушливу єдність» у оббиранні держбюджету та недочетних до «розпилу» бюджету українців. А що буде за Зеленського?

Журналісти Bihus.info з'ясували в чиїх інтересах народні обранці заборонили простим українцям будувати сонячні електростанції на землі, зазначають Патріоти України.

Гектари сонячних панелей і сотні нових вітряків стрімко ростуть на українському полях. Від сім'ї Авакова і олігарха Ахметова до фінансового радника Петра Порошенка Макара Пасенюка - хвиля постмайданних політиків і близьких до них бізнесменів запускає потужний «зелений» енергобізнес.

І цей бізнес дорого обійдеться українським споживачам електрики. Тому, що сонячні і вітряні станції, запущені до 1 січня 2020-го, на 10 років одержать супервисоку плату за вироблену енергію. Ця плата називається «зелений тариф».

Зараз держава закуповує електроенергію у атомних станцій 0,57 грн / КВт, у ТЕС - 2,15 грн / КВт.

У той же час у постачальників сонячної енергетики держава купує електроенергію за курсом в євро - 15 євроцентів (5 грн / КВт), а у власників вітряних станцій - 10 євроцентів (3,3 грн / КВт). Це один з найвищих тарифів в Європі.

Парламент міг, але відмовився зменшити його новим промисловим гравцям в цьому році. Зате, на минулому тижні депутати фактично відрізали від ринку малі електростанції.


В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...