Хіти тижня. Український "курячий барон" завершує спорудження найбільшого у Європі біогазового комплексу (відео)

Мільйони птахів вироблятимуть даватимуть не лише м'ясо та яйця, їх послід, утилізація котрого є значною статтею витрат у виробника, станє потужним джерелом для вироблення електроенергії.

Агрохолдинг Миронівський хлібопродукт" Юрія Косюка завершує будівництво першої черги біогазового комплексу, який після введення в експлуатацію стане найпотужнішим та найбільш інноваційним в Європі. Повна потужність комплексу після завершення будівництва становитиме 24 МВ, повідомляють Патріоти України з посиланням на ВінницяОК.

Інвестиції у будівництво першої черги комплексу склали близько 25 млн євро. Для виробництва електроенергії з курячого посліду використовується спосіб анаеробної ферментації. Особливістю технології є те, що біогаз повністю очищається від сірководню.

Окрім виробництва електроенергії, курячий послід буде перероблятися на корисні органічні добрива. Також комплекс оснащений котельнею, що працює на біомасі власного виробництва.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...