Хіти тижня. Українці об'їхали хазяїв на своїх "кривих": "Богдан" переміг чеську Škoda в тендері на поставку тролейбусів у Чехії

Низькопідлоговий 12-метровий тролейбус Богдан Т701 випускається на заводі в Луцьку з 2010 року, він був розроблений з орієнтацією на європейський ринок.

Тендерна пропозиція української корпорації Богдан у консорціумі з чеською компанією TRAM FOR ENVI sro визнана кращою в торгах на поставку шести тролейбусів з автономним ходом для транспортної компанії міста Їглава в Чехії, повідомляють Патріоти України.

Зазначається, що чесько-український консорціум запропонував тролейбуси по 71,4 млн чеських крон (2,64 млн євро) або 11,9 млн крон за один тролейбус (440,3 тис. євро) при орієнтовній сумі закупівель в 82,74 млн крон (3,06 млн євро).
Компанія Skoda Electric, яка також брала участь в тендері, запропонувала ціну в 82,17 млн крон (3,04 млн євро). Тролейбуси на основі моделі Богдан Т701 повинні бути адаптовані до потреб чеського ринку, зокрема електрообладнання до них повинно бути поставлено чеською компанією Cegelec.
Прес-секретар корпорації «Богдан» Сергій Красуля підтвердив інформацію про перемогу компанії в тендері, однак утримався від інших подробиць співробітництва до офіційного укладення договору, оскільки зараз ще триває період оскарження результатів тендера.
Низькопідлоговий 12-метровий тролейбус Богдан Т701 випускається на заводі в Луцьку з 2010 року, він був розроблений з орієнтацією на європейський ринок.

Шалено злетить? МВФ дав прогноз курсу долара до гривні до 2029 року

четвер, 18 квітень 2024, 9:48

Міжнародний валютний фонд прогнозує незначну девальвацію у 2024 році. Потім курс долара до гривні поступово зростатиме, передають Патріоти України з посиланням на World Economic Outlook (квітень 2024 року). Згідно з розрахунками МВФ, середньорічний кур...

Оце так! Популярна спеція за вартістю наздогнала золото

четвер, 18 квітень 2024, 8:50

Одна з найпопулярніших у світі спецій - шафран - подорожчала до золотого рівня. Ці прянощі цінуються за складність виробництва. До того, ж як пише турецьке видання Haber Turk, вона здебільшого росте у країнах, де в останні десятиліття спотерігаються ко...