Хіти тижня. Українцям готують "сюрприз" з податками: Кого чекають неприємності

Податки в Україні пропонують платити зовсім за іншою схемою, яка діє у багатьох країнах. Фракція "Слуга народу" пропонує нараховувати податок на доходи за іншою схемою: чим більше отримуєш, тим більше платиш, передають Патріоти України.

Як стверджують народні депутати, така система називається прогресивною шкалою, і вона вже успішно діє у 22 з 28 країн ЄС. Однак зміна торкнеться далеко не всіх жителів України. Коли подібну систему запроваджували в країнах ЄС були хвилі обурення. Проте на практиці з'ясувалося, що прогресивна шкала наповнює бюджет і бурхлива реакція стихла.

Яка буде ставка

Максимальна ставка податку в ЄС – 40%, ще в чотирьох країнах - вище 50%. В Україні на даний момент – всього 18%, незалежно від доходу. За прогресивною шкалою ставка буде від 18% до 54%.

18% платитимуть українці з доходом менше ніж 47 тисяч гривень, а найвищу в 54% платитимуть ті, у кого дохід вище 94,4 тисячі гривень.

Варто відзначити, що більшість українців, що працює, будуть платити мінімальну ставку, оскільки дохід нижче 47,2 тисячі гривень у 93% населення. Крім того, високий податок доведеться платити не з усієї зарплати, а за певною шкалою.

  • До 47,2 тисячі – податок буде 18%
  • З 47,2 тисячі гривень до 94,4 тисячі гривень – ставка 36%
  • А от з різниці між 94,4 тисячі гривень і більше – 54%

Експерти попереджають, що впровадження такої системи може призвести до того, що бізнесмени почнуть приховувати високі доходи, щоб не платити максимальний податок.

З імпортозаміщенням щось пішло не так: Понад 50% російських процесорів "Байкал" виявилися бракованими

четвер, 28 березень 2024, 12:53

Через провал кремлівської політики так званого «імпортозаміщення» більше половини російських процесорів Байкал виявилися бракованими. Констатувати це довелося російському пропагандистському виданню "Ведомости", передають Патріоти України. Як повідомляє...

Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...