Хіти тижня. Вода і Крим: Росію звинуватили в катастрофі на окупованому півострові (відео)

Проблема з відсутністю води в анексованому Криму, яку не поспішає вирішувати окупаційна влада півострова, може привести до масової посухи і загибелі всього сільського господарства.

Північно-Кримський канал, яким йшла вода з Дніпра

Про це йдеться в програмі журналіста Віталія Портникова для "Радіо Свобода", передають Патріоти України.

"Прогнози для Криму невтішні – такими ж посушливими, як 2019-й, можуть бути і наступні два роки. Через брак води для зрошення полів і мізерні опади степовим районам Криму загрожує засолення грунту, що ставить під загрозу його сільськогосподарське використання", – зазначив Портніков.

До обговорення долучилися лідер партії "Сила права" Андрій Сенченко і журналіст Олександр Янковський.

Так, за словами Янковського, в Криму близько двох мільйонів гектарів земель сільськогосподарського призначення. У кращі часи зрошення покривало близько 400 тисяч гектарів, зараз же з 400 тисяч залишилося від 14-ти до 17-ти, залежно від року.

"І ми бачимо, що сільське господарство не є пріоритетом для російських чиновників, які зараз де-факто контролюють територію Криму, так само, як і самозайнятість населення. Якщо порівнювати з 2013 роком, тоді в Криму було близько 400 тисяч приватних індивідуальних підприємців, то зараз суб'єктів малого бізнесу стало в 10 разів менше. Це говорить про те, що люди ініціативні, які самі заробляють собі на життя, просто-напросто не потрібні Росії. Є якийсь мінімальний набір продуктів, який там можуть виробляти, а все інше простіше завезти",– обурився він.

Сенченко ж у свою чергу зазначив, що через бездіяльність окупаційної влади сільське господарство Криму неминуче загине.

"І східного, і північного. Воно практично припинить своє існування до завершення деокупації Криму. Ми можемо як завгодно обговорювати плани перекинути річки туди або сюди, але питання води вони вирішити не зможуть. Єдине рішенняце піти з Криму і відновити там українську владу, тоді буде вода і все інше", – попередив він.

Дуров заявив, що Telegram заблокує деякі канали виключно для користувачів з України

середа, 24 квітень 2024, 23:02

Telegram отримав від Apple повідомлення з вимогою заблокувати певні канали для користувачів з України. Команда месенджера погодилася їх виконати, передають Патріоти України. Засновник Telegram Павло Дуров нагадав, що пропонував обмежити російські та ук...

Хотів зняти 250 євро, але щось пішло не так: Український держбанк знімає з клієнтів плату за подвійну конвертацію при знятті готівки

середа, 24 квітень 2024, 21:52

Державний Sense bank став об'єктом критики через неправомірну конвертацію коштів при знятті готівки за кордоном через банкомат. Банк пояснив процес проведення операцій в іншій валюті та запропонував клієнтові розглянути можливість користування валютним...