Хіти тижня. За програмою "Великого будівництва": Міст через Дніпро у Кременчуці сягатиме у висоту 115 метрів

Новий міст буде вантовим, з чотирма смугами руху, з підходами матиме 3 км у довжину.


Для нового мосту через Дніпро у Кременчуці на Полтавщині турецький підрядник зводить пілони заввишки майже 115 метрів, передають Патріоти України. Для цього у дно ріки занурюють 36-метрові сталеві труби, аби потім утворити опори споруди. Їх вже встановлено 25 штук. Про це повідомляє Укравтодор.

Міст, що будується у Кременчуці за програмою президента Володимира Зеленського «Велике будівництво», має стратегічне значення.

На сьогодні єдиною переправою між двома берегами Дніпра у межах міста є Крюківський міст, який перебуває в аварійному стані. Саме через нього пролягають дві траси державного значення — Н-08 Бориспіль — Дніпро — Запоріжжя та М-22 Полтава — Олександрія. Ним же щодня курсують десятки тисяч машин, у тому числі громадський транспорт та вантажівки, що обслуговують нафтопереробний, машинобудівний, сталеливарний, вагонний та інші заводи, річковий порт, численні кар’єри.

«Те, що міст, опори якого були збудовані ще у 1872 році, витримує величезні потоки транспорту — диво. Якщо Крюківський міст не витримає, це паралізує не лише пасажиропотік, а й спричинить колапс промисловості Полтавщини. Постраждає залізничне сполучення центрального регіону України. Створення альтернативної переправи — національно важливе завдання», — зазначає перший заступник голови Укравтодору Андрій Івко.

Новий міст буде вантовим, з чотирма смугами руху, з підходами матиме 3 км у довжину. На правому березі Дніпра він виходитиме на набережну, де сполучатиметься з трасою Н-08 та матиме розв’язку з можливістю з’їзду на Літературний провулок. На лівому — закінчуватиметься на Великій набережній зі з’їздом на Флотську вулицю.

Крюківський міст, паралельно до якого будується новий, у перспективі буде відремонтовано та перетворено на виключно залізничний.

Підрядник, який є флагманом найбільшого у Туреччині будівельного холдингу «Догуш», оперативно розпочав роботи минулого року і не припиняє їх взимку. Роботи тривають цілодобово, до них залучено 127 українських та 112 турецьких фахівців. Аби не заважали морози, використовується буксир-криголам.

Завершити будівництво мосту планується до 2024 року.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...