Хіти тижня. Жадібність підвела: У окупантів виникли проблеми з залізничним перевезенням Керченським мостом

Незаконно побудований Кримський міст не став більш дешевою альтернативою поромній переправі, оскільки російська окупаційна влада висунула нові вимоги до вантажних перевезень по шляхопроводу. Про це повідомляє "Коммерсант" з посиланням на джерела, зазначають Патріоти України.

Відзначається, що напередодні Росжелдор ухвалив оснащувати вагони електронною пломбою ГЛОНАСС, чия оренда порівнянна з орендою самого вагона. Таким чином, незважаючи на помпезне відкриття вантажного залізничного сполучення ще 1 липня, паливні трейдери не користуються новим переходом.

"10 і 22 червня Росжелдор випустив два накази, що вимагають з міркувань безпеки оснащувати електронними пломбами ГЛОНАСС всі вантажні вагони, що перевозять по мосту", – повідомляє видання.

Співрозмовник "Коммерсанта" пояснив, що ВАТ "РЖД" приймає до перевезення вагони, оснащені пломбами тільки АТ "Інженерний промисловий концерн "Страж", а їхня оренда коштує 960 руб. (350 грн) за вагон на добу.

"Перевезення на поромі коштували ті ж 1-1,2 тис. руб. за вагон, тобто "ефективність" будівництва Кримського мосту в порівнянні з вартістю проїзду на поромі зведена до нуля", – зауважило джерело.

Інший додав, що установка і зняття пломб, запропонованих Росжелдором, обходяться ще в 500 руб. (190 грн) за кожну операцію, а на криті і нафтобензинові цистерни, наприклад, потрібно навішувати відразу дві пломби.

У ГЛОНАСС при цьому повідомили, що оренда навігаційних пломб "Страж" – найнижча на ринку в порівнянні з іншими виробниками.

Удари по російських НПЗ мали ефект: Росстат зафіксував обвал виробництва бензину

четвер, 28 березень 2024, 10:30

Після серії ударів по російських нафтопереробних заводах, що паралізували роботу великих підприємств "Роснефти" і "Лукойлу", випуск автомобільного бензину в країні впав на 7,4%. Про це повідомляє The Moscow Times, передають Патріоти України. Згідно з д...

В Україні пенсії перерахують за кілька днів: Кому підвищать на 520 грн

четвер, 28 березень 2024, 8:25

В Україні підвищать частину пенсій з 1 квітня. Максимальний розмір надбавки становитиме 520 грн. Йдеться про пенсіонерів у віці 65 років зі стажем не менш ніж 30 років для жінок та 35 років для чоловіків.Про це йдеться в публікації видання "На пенсії",...