"Хлорка" в кранах стане кориснішою: У Києві почалося будівництво заводу з виробництва діоксиду хлору

Чистий хлор має поступитись більш стабільним для обеззараження та менш шкідливим для здоров'я людей і справності мереж діоксидом зазначеного елементу

«Київводоканал» почав будувати на Дніпровській водопровідній станції завод з виробництва діоксиду хлору. Цією речовиною очищатимуть водопровідну воду замість шкідливого чистого хлору, повідомляють Патріоти України з посиланням на Великий Київ.

Про важливий крок у життєзабезпеченні столиці розповів головний інженер управління Дніпровської водопровідної станції “Київводоканалу” Олександр Грищенко під час ознайомчого заходу для журналістів до Дня Дніпра, який відзначається в першу суботу липня.

«На території Дніпровської водопровідної станції почалося будівництво заводу з виробництва діоксиду хлору. Ця речовина буде використовуватися для очищення Дніпровської води замість чистого хлору. Діоксид хлору також володіє знезаражувальною дією, але значно безпечніше і менш шкідливий, ніж чистий хлор. Ми будемо проводити його самі», – сказав Грищенко.

За його словами, діоксид хлору має пролонговану знезаражувальну дію, запобігає утворенню біоплівки в трубопроводах і дозволяє відмовитися від небезпечного хлору. Цей новий метод очищення води буде застосований на Дніпровській станції.

Також головний інженер зазначив, що в разі особливо небезпечних забруднень дніпровської води Дніпровська водопровідна станція єдина в Україні застосовує технологію озонування води.

За словами начальника управління Дніпровської водопровідної станції Анатолія Фурси, щодня контроль за якістю питної води здійснюється по 22 показникам, щомісяця по 48 показникам і щорічно по 76 показникам. Такий контроль повністю відповідає вимогам Державних санітарних норм і правил «гігієнічні вимоги доводи питної для споживання води людиною».

Зараз вода в Дніпрі досить прийнятної якості, не відбувається цвітіння і за фізико-хімічними показниками якість води не викликає занепокоєння, додав він.

Також Фурса повідомив, що на Дніпровській станції на кошти ЄБРР змінюють насосне обладнання. Тому поки працює насосна станція, побудована ще в 1939 році. Але, попри поважний вік, вона цілком справляється зі своїм завданням. Введення в експлуатацію нової сучасної насосної станції, за словами керівника, зробить технологічний процес значно економнішим, що надзвичайно важливо на тлі зростання вартості електроенергії й, відповідно, в майбутньому це позначиться на тарифах для населення.


В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...