Хочуть більше українських двигунів для новітніх ударних безпілотників: Турецька Baykar Makina підписала угоду з "Мотор Січ"

Як відомо, новітній ударний безпілотник AKINCI, що є Bayraktar TB2, котрий є і на озброєнні ЗСУ, показав найкращі льотні характеристики саме з запорізькими двигунами.

Халюк Байрактар. Фото: Укрінформ.

Українське АТ «Мотор Січ» та турецька військова компанія «Baykar Makina» підписали угоду про співпрацю, повідомляють Патріоти України.

Підписання відбулося під час виставки аерокосмічної техніки та технологій «TEKNOFEST» у Стамбулі. У турецькій компанії розповіли, про високу ефективність співпраці з Україною по частині двигунів, зокрема з компаніями «Івченко-прогрес» та «Мотор Січ».

«Сьогодні важливий момент для наших компаній – Bayraktar та Мотор Січ. Як ви знаєте, AKINCI – наша безпілотна система стратегічного рівня, їх уже постачають у ЗС Туреччини. Це продукт найвищого технологічного рівня», – сказав після підписання технічний директор компанії Baykar Makina Халюк Байрактар.

Топменеджер турецької компанії підкреслив, що співпраця між Україною та Туреччиною останніми роками зростає та реалізується за принципом взаємовигідного партнерства «перемога-перемога». Деталі угоди не розголошуються.

На виставці аерокосмічних технологій TEKNOFEST було представлено ударний безпілотник Akıncı турецького виробництва, який має двигуни українського виробництва. На відкритті виставки цей БПЛА здійснив демонстраційний політ спільно з керованим пілотом літаком Hürkuş виробництва турецької авіаційної компанії TUSAŞ.

У квітні 2021 року Турецький важкий ударний БПЛА (безпілотний літальний апарат) Bayraktar Akıncı TİHA успішно завершив перші вогневі випробування. У травні 2021 року перший серійний безпілотний літальний апарат (БПЛА) турецького виробництва Akinci здійснив перший політ.

Монтаж українських силових установок АІ-450 на першому зразку безпілотного літального апарату Akıncı було завершено наприкінці серпня, тоді ж у Туреччині провели перші їх пуски.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...