Хто залишиться без пенсії: ТОП-5 причин, з яких українців можуть позбавити виплат

В Україні у 2023 році регулярно проводяться перевірки даних пенсіонерів. За їх результатами можуть виявити п'ять причин, які є підставою для позбавлення пенсії. Насамперед це стосується тих, хто помилився в документах або надав фальшиві папери, передають Патріоти України.

У законі "Про обов'язкове загальнодержавне пенсійне страхування" пописано основні причини зупинення виплати пенсії. Це:

  • помилка у прізвищі одержувача;
  • виявлення того, що виплати отримали за фальшивими документами;
  • тривале проживання пенсіонера за кордоном;
  • не отримання виплати протягом 6 місяців (несняття коштів із рахунку);
  • незареєстрована зміна місця проживання пенсіонером-переселенцем.

Міністерство фінансів почало перевірки одержувачів пенсій ще кілька років тому. Верифікації також піддаються й інші соцвиплати. Окрім того, перевірки регулярно проводить і сам Пенсійний фонд.

Загалом виплати можуть забирати, якщо з'ясувалося, що українець не має на них права. Наприклад, це стосується самотніх матерів, які приховують громадянський шлюб, субсидіантів, що ховають доходи, та пенсіонерів, які фальсифікували документи під час оформлення виплати. Перевірки завжди відбуваються на таких етапах:

  • при зверненні по допомогу;
  • при отриманні допомоги;
  • протягом трьох років після того, як виплату було скасовано.

У ході верифікації чиновники одержують інформацію про рівень життя отримувача допомоги. Наприклад, якими транспортними засобами він володіє. Також перевіряються документи, надані для отримання виплати, документи про перетин кордону, інформація про доходи з податкової; дані про штрафи тощо.

Якщо порушення підтверджується, виплату можуть не просто скасувати, а й змусити отримувача повернути вже отримані гроші державі. Робиться це у судовому порядку.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...