"Кінець епохи бідності" для перевізників: У Києві анонсували подорожчання проїзду в маршрутках

Приводом для подорожчання проїзду назвали майбутнє покращення автопарку, дійсне чи удаване.

Після завершення посилених карантинних обмежень, які триватимуть з 8 по 24 січня, у Києві можуть піднятися ціни на маршрутні таксі, залежно від складності маршруту ціна збільшиться до 10-12-15 гривень. Про це розповів голова Асоціації перевізників Києва та Київської області Ігор Мойсеєнко, повідомляють Патріоти України.

«Перший локдаун, коли транспорт простояв два місяці, дуже боляче вдарив по усіх перевізниках. Багато перевізників, які тоді брали кредити, зараз ледь виживають. Через постійне зменшення пасажиропотоку багато київських маршрутів зараз працюють на межі збитковості. Якщо знову будуть посилювати обмежувальні заходи, багато перевізників залишаться банкрутами», - пояснює він.

За його словами, по всій Україні пасажиропотік у громадському транспорті зменшився на 40-50% через обмеження та дистанційну роботу багатьох підприємств. Мойсеєнко додав, що ціни планували підіймати ще влітку. Зараз у Києві працюють 18 приватних перевізників на 150 маршрутах.

Час втрачено? Українцям доведеться звикати жити із відключеннями світла, швидко вирішити проблеми не вдасться, - "Укренерго"

п’ятниця, 17 травень 2024, 10:48

Швидко вирішити поточні проблеми в українській енергетиці не вдасться, а тому не проводити найближчим часом відключення світла для побутових споживачів не вдасться. Причина цих проблем - атаки Росії по енергосистемі України в березні-квітні. Про це ро...

Пастка закривається: Російська економіка наблизилась до краху ближче, ніж здається, - аналітик

п’ятниця, 17 травень 2024, 8:15

Російська економіка не може вічно уникати кризи, і вона стає все більш вразливою до потрясінь, пише експерт з російської економіки та дослідник Центру аналізу європейської політики Олександр Коляндр. Зазначається, що російська економіка продемонструвал...