"Кінець епохи", якої вже? В Україні рекордно зросли ціни на хліб

З серпня 2021 року в Україні невпинно зростає вартість пшеничного хліба. Цього разу ціна досягла рекордного рівня за останні п’ять років.

Так, у лютому 2022 року 0,6 кг хліба у супермаркетах коштує 25,9 гривні. Подорожчав за місяць також і нарізний хліб (0,6 кг). Зараз він коштуватиме 25,5 гривень, у порівнянні 23,4 гривні у січні. Про це повідомляє видання minfin.com.ua, зазначають Патріоти України.

Крім того, дорожчає житній хліб. У січні у супермаркетах ціна хліба становила 30,6 грн за 0,9 кг, а вже у лютому ціна зросла до 31,5 грн. Як відомо, зростання ціни хліба приблизно на 25−30% обумовлене не лише високими тарифами на енергоносії, а й необхідністю імпорту борошна з Туреччини.

Нагадаємо, що Кабінет Міністрів України запровадив державне регулювання цін на гречану крупу, цукор, борошно, макарони, молоко, соняшникову олію та вершкове масло, курку та яйця до закінчення дії карантину через коронавірус, тож рівні торгової надбавки не перевищуватимуть 10%.

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...