Кінець все ближче: У Росії доходи від нафти і газу впали вдвічі, сировинна економіка агресора падає

У Росії доходи від продажу нафти та газу скоротилися за січень-червень 2023-го вдвічі. Агресору вдалося заробити 37,4 млрд доларів, що на 47% менше порівняно з аналогічним періодом минулого року, передають Патріоти України.

Про це повідомляє Reuters. Доходи від продажу нафти та газу мають вирішальне значення для сировинної економіки Росії та для фінансування війни проти України. Енергетичні доходи Росії скоротилися через західне обмеження цін на нафту та закриття газопроводів "Північний потік" та "Північний потік-2" до Європи, які були підірвані у вересні минулого року.

Дефіцит бюджету Росії за перші п'ять місяців року досяг $42 млрд, що вже на 17% вище за план на весь 2023 рік. Доходи нафтогазового бюджету у червні знизилися на 7,4% порівняно з травнем, в основному через зниження надходжень від податку на видобуток корисних копалин на нафту та газ та експортного мита на природний газ.

Бюджетні субсидії нафтопереробним компаніям від "зворотного акцизу на нафту" скоротилися до 73,9 млрд. рублів з 91 млрд рублів у травні. Виплати НПЗ у рамках "демпфуючого механізму", введеного для того, щоб компанії не могли заробити на високих експортних цінах на паливо та захистити внутрішній ринок, знизилися до 78,6 млрд рублів зі 103,5 млрд рублів у травні.

Мінфін РФ прогнозує, що нафтогазові доходи цього року скоротяться на 23% до 8,94 трлн рублів, а дефіцит бюджету складе майже 3 трлн рублів, або 2% валового внутрішнього продукту.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...