Коломойський вчергове відірвав шмат: Герус добився зняття питання про заборону імпорту електроенергії з РФ

Національна комісія, яка повинна бути незалежним органом, сьогодні виявилась політично вмотивованою.

Колишній представник президента Володимира Зеленського в Кабінеті Міністрів України Андрій Герус домігся зняття питання про заборону імпорту електроенергії з Росії. Про це заявив лідер "Радикальної партії" Олег Ляшко, передають Патріоти України.

"Для того в Україні є Антимонопольний комітет, інші контролюючі органи, які мають стежити, щоб не було монопольних змов на заправках, в інших галузях, в магазинах, за які кожен українець платить з власної кишені. Але коли нам розказують, що ми маємо створити конкуренцію за рахунок постачання електроенергії і газу з Росії, то це те саме, що платити за власне самогубство. Тому що коли ми купляємо українську електроенергію, в її ціні зарплата українських енергетиків і шахтарів, у ціні української електроенергії і податки до українського бюджету. А коли ми купуємо російську або білоруську електроенергію – а по факту ту саму російську, бо білоруська і російська енергосистеми між собою об’єднані, – ми платимо гроші до російського бюджету, з якого фінансується російська армія, яка вбиває наших людей на Донбасі.

З тих 350 тисяч українців, які минулого року залишились без роботи, десятки тисяч – це люди, які працювали в енергетиці. Вони залишились без роботи через Андрія Геруса. Народний депутат, голова парламентського комітету з питань енергетики, який вніс поправки до закону, внаслідок чого Україна із жовтня місяця купує російську і білоруську електрику.

Сьогодні мало відбутися і відбулося засідання Нацкомісії з питань регулювання ринку енергетики і комунальних послуг. Ця комісія, і її голова Тарасюк, члени комісії зобов’язані були розглянути листа міністра енергетики і заборонити постачання в Україну російської і білоруської електрики. У понеділок вони ще планували розглянути це питання. Потім Герус подзвонив по телефону голові НКРЕКП, і вони зняли з розгляду це питання. Національна комісія, яка повинна бути незалежним органом, сьогодні виявилась політично вмотивованою, обслуговує інтереси Геруса і працює фактично на Росію…", - заявив Олег Ляшко.

Джерело: Прямий

Чи буде долар по 50 грн: У Мінекономіки розповіли, чого очікувати від курсу в Україні

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:30

У Міністерстві економіки очікують, що у 2027 році обмінний курс долара в Україні може сягнути 49,6 грн. Таким чином, у міністерстві прогнозують значну девальвацію гривні протягом найближчих років - наприклад, прогнозний курс, "записаний" урядом у бюдже...

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...