Компанії з Італії, Естонії, США: ЗМІ з'ясували, хто все ще допомагає РФ виробляти танки

На Заході є компанії, які, попри санкції, продовжують співпрацювати з Росією. З їхньою допомогою окупанти будують танки для війни проти України. Про це пише видання The Insider, передають Патріоти України.

Італія

За словами журналістів, "Уралвагонзавод" виробляє для РФ танки Т-90М "Прорив". На нього встановлюють приціл "Сосна-У", який виробляється "Волгоградським оптико-механічним заводом" (ВОМЗ). ВОМЗ отримує верстати від фірми "Фінвал", яка, своєю чергою, закуповує запчастини в італійської компанії M.T.S.R.L.

Крім того, як повідомляється, ВОМЗ отримує верстати від "Пуморі-северо-запад" із Санкт-Петербурга. Ця компанія купила дробоструминну установку виробництва компанії Norblast SRL з Болоньї. Також вона закуповує фрезерні верстати для обробки металу у міланської фірми Devco SRL .

Естонія

Видання пише, що компанії з країн Балтії часто надають логістичні та транспортні послуги оборонним підрядникам з Росії. Повідомляється, що Gold Solution OU і Leolart.com возять із Таллінна італійські товари для "Пуморі-північний захід", а Alekon OU надає складські послуги. Крім того, Sumar Tools OU поставляє ливарні моделі та стрижневі ящики власного виробництва для ТОВ "Інвест-Станко". Це підприємство розташоване в Хімках.

Німеччина

Також журналісти пишуть, що оборонні підприємства РФ співпрацюють із німецькою компанією WTO Werkzeug-Einrichtungen GmbH. Ця фірма передає в Росію токарні верстати. Її клієнтами є компанії "Уніматик", "ТД СМС" і "ОТС-Технології". Після того, вони передають верстати "Уралвагонзаводу" і "Заводу № 9", який займається виробництвом стволів для танків "Армата", а також Т-72, Т-90.

Повідомляється, що фірма Oxapa GmbH з міста Єна в листопаді 2022 року поставила заготовки з оптично обробленого скла ТОВ "НВК "Макрооптика". Rudi Gebel Gmbh & Co. Kg із Гельмбрехтса поставляє частини для складання силових напівпровідникових приладів "Протону". Це підприємство постачає оптоелектронікою військові підприємства РФ.

Південна Корея

У матеріалі йдеться про те, що компанія з Сеула Mabuchi Korea Corporation продає одному з провідних російських виробників оптико-механічних систем "НПК Макрооптика" верстати для шліфування лінз, полірувальний порошок та інші товари. Компанія Seolin Industry Inc. із Сеула постачає розчинами, фарбами та іншими товарами АТ "Елеконд" з Удмуртії. Це підприємство займається виробництвом і розробкою електролітичних конденсаторів.

Японія

Також, як повідомляється, "Елеконд" співпрацює з японськими компаніями Japan Industrial Trading і Kaga Electronics. Щоправда, "Елеконд" перебуває тільки під українськими санкціями, а тому японські компанії, згідно із законами, можуть з ним торгувати.

Сербія

Видання пише, що фірма Grindex D.O.O. займається виготовленням високоточних шліфувальних верстатів для шліфування циліндричних поверхонь. Вона продає свою продукцію російським "Уніматику", який допомагає виробляти гармати для танків, і ТОВ "Крона". Також із РФ співпрацювала компанія з Белграда Virtus Zemun. Ще в січні цього року вона поставила чотирьохвалкову гідравлічну листозгинальну машину "Пуморі-північний захід".

Литва

За словами журналістів, Baltic Machinery з Риги займалася поставками "Уніматику" кілець ущільнювачів, муфт та інших товарів. Щоправда, зараз компанія ліквідована.

Латвія

У матеріалі йдеться, що литовська UAB Elfanta передає "Уніматику" шайби і заглушки для токарних верстатів.

Австрія

Видання пише, що одним із головних постачальників підприємства "Уніматик" є австрійська фірма EMCO GmbH з Халлайна. Компанія постачає російського підрядника токарними шкіфами і кронштейнами, затискними кільцями, зубчастими ременями і власне верстатами.

США

Повідомляється, що російські "НПК "Макрооптика"" і ТОВ "ТПК "РЗМ"" отримують від американської компанії Universal Photonics з Нью-Йорка оксид алюмінію і полірувальні порошки. "НПК "Макрооптика"" і ТОВ "ТПК "РЗМ "ʼ допомагають випускати приціли для танків.

Фінляндія

Як ідеться в матеріалі, компанія Meconet OY займалася продажем мідної стрічки і частинами напівпровідникових приладів для АТ "ТД Протон-Електротекс". Це підприємство працює з "Ростех", "Алмаз-Антей" і "Тактичне ракетне озброєння".

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...